Vokálpatrióta Creative Commons License 2001.09.11 0 0 53
A nagy odamondogatásban nem zavarja a zsoltikákat, hogy az elmúlt tíz évben a jelenleg posztbrezsnyevinek titulált baloldal demokratikus választások útján került kormányra 1994-ben.
A nagy odamondogatásban nem zavarja a zsoltikákat, hogy a posztbrezsnyevinek titulált baloldal ugyanilyen demokratikus választásokon adta át a hatalmat a jelenlegi kormánynak anélkül, hogy a legcsekélyebb kétely is felmerülhetett volna, hogy a választások ugyanolyan demokratikusan mennek végbe, mint az azt megelőző.

Mindenki magából indul ki.

ps.:
SPD-bírálat Némethnek

Noha nem akarom kommentálni Németh úr kijelentéseit, az általa elmondottak nem felelnek meg a realitásoknak, mondotta Németh Zsolt tallinni beszéde kapcsán az SPD, a német szociáldemokrata párt külügyi titkára, Achim Post. Mint emlékezetes, a magyar külügyi államtitkár a kelet-közép-európai országok jobboldali pártjainak szombati tanácskozásán azt mondta, hogy Közép-Európában (ebbe a földrajzi fogalomba Németország is beletartozik) nincs demokratikus baloldal, és az európai egyesítés csak a jobbközép pártok irányításával lehet sikeres.

Achim Post kiemelte, az SPD a demokráciáért, társadalmi haladásért küzd. A német szociáldemokraták kelet-közép-európai testvérpártjai gyökeresen különböznek a korábbi állampártoktól. Emlékeztetett arra: a különösen szoros együttműködésre, amely a három reformország, Lengyelország, Csehország és Magyarország testvérpártjaival (Magyarországon az MSZP-vel) kialakult. – Reméljük, az idei lengyelországi, a jövő évi magyarországi választásokon ezek a pártok kerekednek felül – jelentette ki az SPD külügyi titkára.

Német politikai megfigyelők bizonyos pikantériát látnak a Németh Zsolt által Tallinnban tett kijelentések és párttársa, a magyar miniszterelnök mai berlini útja összefüggéseiben, különös tekintettel arra, hogy az új berlini nagykövetség felavatása után Orbán Viktor a német fővárosban találkozik a szociáldemokrata kancellárral, Gerhard Schröderrel is.

Dunai Péter