Pohly Ferenc - Axelero Creative Commons License 2001.09.11 0 0 8
ZöPö:

Nem nézlek hülyének, pusztán leírtam, én miért gondolom, hogy a Grátisznet nem átverés. Egyébként a Bakos-féle idegen szavak szótára szerint a grátisz: ingyen, fizetség nélkül. Ez persze csak játék a szavakkal (mindkettőnk részéről), hiszen a Grátisznet lényege, hogy az internetszolgáltatónak nem fizetsz érte - természetesen fizetsz érte, például a telefondíjat is a telefontársaságnak, de ezt le is írja a weboldal -, azaz nem kell olyan díjat fizetni, amit a legtöbb internetszolgáltatásért szokás. Ilyen értelemben a tartalomszolgáltatások, a portálok sem ingyenesek, hiszen azzal, hogy megnézed a reklámcsíkjaikat, közvetve "fizetsz", mert a fenntartók ebből pénzt csinálnak. Ez átverés? A kiwwi ingyenes internetszolgáltatóként hirdeti magát, pedig telefonvonalon lehet elérni, ami pénzbe kerül - ráadásul olyan számon, amire az internettarifa nem érvényes, tehát a kiwwi drágábban ingyenes, mint a Grátisznet!

Az előbb említett regisztrációs weboldal egyébként azt is leírja, hogy (idézem): "Az Axelero Grátisznet egy hónapig tartó kísérlet is egyben, melynek végeztével ellátjuk Önt mindazzal az információval, amely segítséget nyújthat a döntésben: hogyan tovább?".

Ez elég egyértelmű megfogalmazása annak, hogy a Grátisznet végeztével akarunk valamit: információt nyújtani.

Nézd, lovagolhatunk a szavakon, de szerintem nem érdemes: a Grátisznet nem átverés, nem ez a szándéka, nem ez tűnik ki a leírásából, mert nem lenne értelme átvernünk senkit: egyszerűen nem származna belőle hasznunk.

Előzmény: ZöPö (7)