ensingmosing Creative Commons License 2001.09.10 0 0 1
Helló!

Nem, nem hülyeség. Sőt. Én a Seramis féle agyaggranulátumos biz-bazban nevelem néhány növényemet, és valamennyi nagyon jó eredménnyel kecsegtet. Van például egy Csüngő csokrosindám, ami nagyon roszzul nézett ki mielőtt beültettem. Ez egy kis sarjhajtás volt ami nagyon nehezen akaródzott növekedni. Aztán hallottam, hogy ez a növény szereti az agyagos földet ezért beültettem ebbe az agyaggranulátumba. Kicsit nagy volt neki a tartó eleinte, de azóta olyan rohamos fejlődésnek indult, hogy azóta a tartó a növényhez képest eltörpült. Szép színes levelek, sok sarjhajtás. Szóval, mindegyik növényem gyönyörű növekedéssel hálálta meg, hogy vízkúltúrába ültettem. Bár én egyenlőre még csak zöld növényeket ültettem, virágos növényekkel nem tudom mi az ábra.
Következőkre van szükséged: Seramis agyaggranulátum, ~ tápanyag (attól függően, hogy zöld vagy virágos növényt akarsz ültetni), ~ vízjelző pálcák, és egy vízelvezető lyuk nélküli tartály. Tartálynak megfelel bármi amiből nem tud elfolyni a víz, egyetlen feltétel, hogy a növényhez ill. a növény gyökeréhez képest jóval nagyobb legyen, mert ezeket a növényeket nem szokás minden évben átültetni, ezért van hogy (az agyag állapotától függően) 3-4 évig is egy cserépben marad.
A következőket kell tenned: Vedd ki a növényt A cserepéből, és mosd le a földet a gyökereiről. Tegyél a cserép aljára agyagranulátumot, aztán rakd bele a növényt és töltsd fel a növény körül a hézagokat. Ha ezzel meg vagy, szúrd át a növény földlabdáján a vízszint jelző pálcát, úgy hogy a vízszint jelző része jól látható legyen. Ha ezzel is meg vagy, az adott tápanyagmennyiséget belekeverve az öntözővízbe locsold meg a növényt. Ne öntözd agyon. Figyeld az öntözésjelzőt, ha kis idő múlva elkékül akkor elegendő a vízmennyiség. Ha nem akkor öntsél hozzá még egy kicsit. Én a tápanyaggal úgy szoktam bánni, hogy a növekedési időszakban minden öntözéssel, a nyugalmi periódusban pedig minden második öntözéssel adok nekik.
Sok sikert kíván Ensigmo

Előzmény: Maci (0)