Törölt nick Creative Commons License 2001.09.09 0 0 3
Ami tapasztalatom eddig van:

MatávNet (Axelero) - telefonos. Nem igazán jött be. A boltokban árult dobozos csomagokkal próbálkoztam. A sebességtől sem voltam elájulva, meg az akkori ügyfélszolgálattól sem.

Datanet - Analóg vonalon is, meg ISDN-nel is használtam őket. ISDN-nel csak 64K-n, mert a 128K-shoz már be kellett volna mennem személyesen, nem volt elég egy telefon :-(
A sebesség elfogadható volt az utolsó kb. két évben, mostanra már a news szerverük is megbízható lett. Az ügyfélszolgálattal itt sem voltam mindig megelégedve, de ez úgy tűnik minden cégnél hasonló.

Volt egy harmadik is, de nem jut eszembe a nevük :-(
Többek szerint jó, szerintem katasztrofális a cég minden szempontból. Ha eszembe jut a nevük, megírom.

UPC - Chello - A sebesség jónak mondható, a news szerverük pocsék, de még nem reklamáltam miatta. (lásd Pató Pál úr ;-) ) Mivel ez a második hetem velük, így nincs túl sok tapasztalatom. Ami pozitív, a megrendeléstől számított 5. napon már működött, holott korábban heteket emlegettek többen. :-)

Ami az árakat illeti: Csak a Chello - Datanet párost tudom összehasonlítani, a többi olyan rég volt, hogy nincs értelme (meg nem is emléxem)
A Datanet-nél volt egy 3500Ft-os előfizetésem, ez hivatalosan havi 20óra, de a kedvezményeik miatt számomra gyakorlatilag korlátlan, mert csak este 10-től másnap 5-ig, valamint reggel talán 8-tól este hatig számít, hétvégén meg csak 22:00-5:00-ig. Erre jött még a Matáv Mindnekinek 4000Ft-ért és az ISDN 4850Ft + a telefonköltség, ami kilógott a Mindenkinek hatálya alól (szombat-vasárnap délelőtt)

Chello havonta fix 10900Ft, mellette egy telefonvonal max. 3000Ft

Mivel a Chello sebessége egy nagyságrenddel nagyobb, azt hiszem, nem kérdéses a választás, ha van lehetőség az utóbbira. (sebesség: ISDN-en max 6K/sec volt a letöltési sebesség itt voltam már 50K/sec fölött is - különösen linux alatt ;-) )

Előzmény: Bulbasaur (2)