zoliku Creative Commons License 2001.09.07 0 0 858
Úgy látom, egyes lapok elkezdték a Kovács Attilázást (pl. Sport Plusz). A Bicskei-csapat legjobb "korszaka" az alábbi volt:
Észak-Írország 1-0
Szaúd-Arábia 2-2
Izrael 2-1
Ausztria 1-1
Olaszország 2-2
Litvánia 6-1
Hat meccs, amelyeken valóban közel a maximumot nyújtotta ez az erősen behatárolt képességű válogatott (sőt, helyenként erőn felül produkált). Ezekhez a meccsekhez semmi köze Kovács Attilának, aki tulajdonképpen egy évig az Ausztria elleni győzelemből élt meg. Szerintem csak azok a kommunisták kezdik el emlegetni újra ennek a kóklernek a nevét, akik a válogatott kudarcai nyomán szeretnének egy kicsit az Orbán-kormány ellen uszítani.

De nehogy azt higgye valaki, hogy szerintem az MLSZ és a Muszbek-Demján-féle társaság nem érdemli meg a kritikát. Szerintem például felháborító, hogy kitalálta Liga, változtassák meg menet közben az NB1 versenykiírását, és legyen mégis 44 forduló. Civilizált (futball)országban az érvényes versenykiírás szent dolog!

De ha már a fordulók számánál tartunk, nem értem, hogy miért folyik jó ideje uszítás a 33+5 fordulós rendszer ellen. Valóban nem a legjobb, de ne felejtsük el, hogy Izraelben és a nálunk finoman szólva színvonalasabb futballt produkáló Skóciában is ilyen szisztéma szerint zajlik a bajnokság.