muzsa Creative Commons License 2001.09.06 0 0 17
"Biztosítós" fórumosok, adjatok tanácsot.
Kicsit hosszú leszek, és némelyeknek unalmas is.
De mindjárt megesz a méreg:((((

A társasház tetejét, aminek a legfelső szintjén lakunk, felújították, és még az első napokban az eső miatt szépen beáztunk. Kihívtuk az Egont, aki azt mondta, hogy mivel jól látható, hogy a kivitelező cég okozta a kárt, és szerinte elkerülhető lett volna a dolog, így nekünk nem térít meg semmit. Verjük le a dolgot a felújítón, illetve annak a felelősségbiztosításán. a viszontlátásra.

A problémák a következők.
1. Egon aláíratott velem egy papírt a tényálladékról, amiről nem kaptam egy példányt sem, valamint nem én vagyok a lakás tulajdonosa, sem annak családtagja, és nem az én nevemen van a lakásbiztosítás. ez rendben van-e.
2. Honnan látta, hogy ki, hogy okozta a kárt, amikor annyit tett, hogy kiállt a körfolyosóra, és kb 20 másodpercig szemrevételezte a távolban meredező fóliával ellátott lyukat.
3. Kivitelezőnek ugyan van felelősségbiztosítása, de nem kontaktálta a biztosítóját (pedig eltelt több mint 1 hónap) mondván: úgyse fognak fizetni. (???????)
4. A háznak is van biztosítása, ám közös képviselő nem kontaktálta aztat se, merthogy neki a balogúr (kivitelező) megígérte, hogy majd ő a munkásaival lefesti a foltot. (????????)
Csakhogy:
a szoba halványsárga, a plafon is és a fal is, és folt az plafonon is, falon is ottan van jól. Megkérdeztem Online Egont, hogy ilyenkor úgy egyébként, ha jogosnak ítélik meg a cuccot, mit szoktak téríteni, és azt válaszolták, hogy a szoba egészének kifestését.
Mindezek után mi a teendő?
Hova menjünk? Picsértbe?
Vagy pereskedjünk? Nyilván ennek kevés értelme van, mert többe kerülne, mint maga a festés.
De akkor hogyan tovább?