hackz Creative Commons License 2001.09.05 0 0 30
Kedves usp!

.....Számomra továbbra is az egyik fő kérdés az, hogy mi indokolja ilyen -effektív munkát nem vagy csak alig végző- alvállalkozói láncolat beiktatását?.......

A dolog olyan egyszerű, mint a pofon.
Vegyél (képletesen) három céget! Az első legyen egy neves, megbízható cég. Az sem baj, ha sosem épített autópályát. A neve legyen mondjuk Kegygépszer (Minden hasonlóság valós cégekkel kizárólag a gonosz véletlen aljas műve:-))). A második legyen egy frissen bejegyzett no-name cég. Ő kapja a megbízást Kegygépszertől. Mivel az autópályaépítésről fingja nincs, kell egy harmadik, a munkát ténylegesen elvégző cég. Neve legyen Aszfaltgüzü Kft. Na ennek már értenie kell az útépítéshez, különben gáz van.
Kegygépszer a 100 fabatkás megbízást 90 fabatkáért továbbadja non-name-nek. Az így nyert 10 fabatkát könyveli és becsülettel leadózik belőle, elvégre neves, tisztességes cég. No-name a megbízást 80 fabatkáért továbbadja Aszfaltgüzünek, aki a melót elvégzi. És most jön a lényeg: No-name a 10 fabatkából nyolcat lead a PÁRT képviselőjének, majd a céget az összes köztartozásával együtt eladja Maya Ibrahim kukutyini illetőségű vállalkozónak. A tranzakció során M.I. útlevelét meg sem nézi, hisz no-name nem okmányszakértő. :-)) Mindenki jól jár. Az út elkészül, Kegygépszer és Aszfaltgüzü tiszta marad, mint a ma született birka, csak no-name nyomát üthetjük bottal. Természetesen PÁRT tisztaságához sem férhet készség. A rendőrség pedig keresi ezerrel az elvetemült Maya Ibrahimot, hogy az elmaradt közterheket behajtsa rajta.
Itt a vége, fuss el véle.
üdv
h.

Előzmény: usp (29)