usp Creative Commons License 2001.09.05 0 0 29
Kedves Mercurius!

Több beírásoddal kapcsolatba:

"Egy leégett vállalkozó"
Egy kis rövid kutakodás a következő képet adja Békésben. T.Csaba nemrég még a helyi sajtó és TV üdvöskéje volt mint békés megye legfiatalabb és egyben sikeres vállalkozója. Ezt támasztja alá, hogy még egyéni vállalkozóként is képes volt előteremteni az anyagi fedezetet ahoz, hogy felvonuljon a pályára, sőt később Rt.-t alapítottak, ami tudjuk nem két fillér. Egy "leégett" fickónak feltehetően nem lett volna erre hitele. Az más kérdés, hogy e közben mindenét fedezetül adta amit legényesen el is bukott a lenti hírek szerint.

Ha elfogadom a logikádat, hogy a fővállalkozó nem tudott a vesztegetésről akor milyen adatok alapján tette szeptember 1.-én a feljelentést. A vizsgálat maxumum a rossz munkavégzést tudja feltárni, de a vesztegetést nem. Továbbá, ha az ellenőrzés tárta fel a vesztegetést -mely az autópályások szerint áprilisba volt- miért nem tettek azonnal feljelentést.
Tehát bármilyen furcsa is Számodra az autópályások magától a vesztegetötől tudtak a dolgoról. Egyeztetés pedig azért folyt mert az egyébként leigazolt részteljesítések miatt nem fizettek a részére. "Ekkor jött rá" a fővállalkozó, hogy több alvállalkozó a munkákat 100%-ban tovább adja és ezt be sem jelenti. Egyes sjtó hírek szerint az érintett KÖRÉP és HOPE BAU az M3-on is jelen van.
Számomra továbbra is az egyik fő kérdés az, hogy mi indokolja ilyen -effektív munkát nem vagy csak alig végző- alvállalkozói láncolat beiktatását?

usp