renegade Creative Commons License 2001.09.05 0 0 260
1.
Ember Judit dokumentumfilmjet nem lattam. Ez elofordul. Pocspetrirol a Huszar-monografia erdekes modon semmit sem ir (merthogy akkoriban Kadar partvonalon mukodott, nem belugyin). Tudom, hogy Kadarrol megjelent meg ket konyv, lehet, hogy azok emlitenek ilyesmiket, de keptelenseg megvenni/elolvasni minden, a tortenelemmel kapcsolatos publikaciot az osidoktol napjainkig. (Pedig valahanyszor bemegyek egy konyvesboltba, legszivesebben azonnal magammal vinnem a fel boltot.) De ha tudsz ajanlani egy komoly, neves tortenesz altal irt tanulmanyt, amely Kadarnak a pocspetri ugyben jatszott szerepevel foglalkozik, nagyon szivesen elolvasom. De ne filmrendezot ajanlj es ne zugtorteneszt, hanem olyat, aki valamelyik magyar egyetem tortenelem tanszeken oktat. Annak tanitottak forraskritikat, es a "sine ira et studio" inkabb elvarhato tole tudomanyos tevekenysege okan, mint masoktol.

2.
A Romsics-idézet sem állítja, hogy Rajknak közvetlen szerepe lett volna a pócspetri ügyben

Kezdunk komolytalanna valni. Romsics senkirol sem allitja, hogy barmifele szerepet jatszott a pocspetri ugyben. Kadarrol sem. Ugyanakkor Rajk volt a belugyminiszter, az o embere halt meg, es a belugy folytatta a nyomozast. Pusztan abbol, amit Romsics es Huszar irt, az ember csak egyetlen kovetkeztetesre juthat.

3.
Önéletrajzot Mdgyessy Péter hamisított. Vagy most, vagy a hatvanas években, mert nem hiszem, hogy az erdélyi református nemességével érdemelte ki a párttagságot, sem a PM-ben az előrehaladást.

Ezt komolyan gondolod? Eltel Te akkor? Ki lett volna a kommunizmus kellos kozepen olyan orult, gyengeelmeju hulye, hogy bevall egy nemesi szarmazast akkor, amikor le is tagadhatja? Hogy soha eleteben ne kerulhessen egyetemre, de talan meg a gyereke sem? Kockaztasson egy esetleges szelsobal fordulat eseten Recsket, Hortobagyot -- az eletet?? Te is letagadtad volna, ha lehet! Vedted volna az eletedet!

Es akkor meg nem beszeltunk peldaul Csurkarol es Torgyanrol, akik a rendszervaltas utan felejtettek ki/tagadtak le ezt-azt az eletrajzukbol, pedig nekik "csak" a politikusi karrierjuk mulott rajta... Probalj mar egyenlo(bb) mercevel merni!

Előzmény: Armageddon Kid (259)