Széll Péter Creative Commons License 2001.09.03 0 0 5
Kedves Barbara! Örömmel láttam amikor mind a két, az érintett témában rendezett fórumon ott láttam, tudom, hogy érzékeny a szociális kérdésekre és ezt nagyon becsülendőnek tartom. Hivatkozhatom ezek alapján talán arra, hogy bizonyára minden hozzászólóra figyelt nemcsak az általam is tisztelt Dobos Józsi bácsira, persze az ő véleményére is, aminek figyelembevételét, ahogy az Önét is fontosnak tartom és ahogy ott el is hangzott igyekszünk is a tervezéskor azt megtenni. Mégis emlékeztetni szeretném arra is, hogy a hozzászólók többsége ( természetesen a elérhető legkedvezőbb áron) azért igényes szolgáltatást nyújtó beruházás mellett szólt hozzá. A két dolog ésszerű határok között nem mond ellent egymásnak és a bemutatott két példa megvalósíthatósága nem kérdéses. Ismerem az ott megjelentek többségét és elmondhatom egyikük sem a rózsadombi kategóriába tartozik azok közül sem akik a több szolgáltatást nyújtó változat mellett voksoltak. Javaslom azért azt is, hogy a Móra F. utcai szociális otthonról sem ártana pontosabb képet vázolni. Valóban 6-8 évvel ezelőtt sokkal rosszabb állapotok voltak az ott dolgozók minden jó szándéka mellett is. Ettől az időszaktól kezdve nyíltak meg a pályázati lehetőségek, amelyeket az intézmény vezetői és az önkormányzat igyekezett kihasználni és minden évben lényeges javulást eredményezett ez a folyamat( konyha felújítása, szobák felszerelésének javulása, az intézményen belül többféle ellátási forma és szint kialakítása, vizesblokkok korszerűbbé tétele, stb.). Így mára - ugyan nem kifogástalan,de- a közvéleményben élőnél azonban sokkal jobb szolgáltatásra alkalmas ez az öreg intézmény is. Azok a jószándékú javaslatok, amelyeknek egyértelműen költségcsökkentő szándéka volt az Ön részéről nagyobbrészt a Móra utcai tipusú intézmény szakmai követelményeibe illeszthetőek, tudomásom szerint az emeltszintű tipusúéba már nem, mert az ilyenekre más előírások vonatkoznak, de mint láttuk azoknak is többféle szinten lehet eleget tenni. Az idős emberek ellátásában a házi gondozástól, a napközin, az idősek klubjain keresztül a kölönböző bentlakásos intézményekig többféle szolgáltatásra kell képesnek lennünk pont azért, hogy sokféle lehetőséget tudjunk kínálni az érintetteknek. Az amiről a közelmúltban beszéltünk az csak egy a lehetőségek közül. Péter
Előzmény: BarBara (-)