GroundZero Creative Commons License 2001.09.03 0 0 226
Vuru, ezt a felmérést pontosan ki és hogy végezte??? Mert az elmúlt hetekben vagy tucatszor hallottam róla, de pontosat soha, senki nem tudott mondani. Addig meg nem kell mindent elhinni.
Amúgy annyiban lehet alapja a dolognak, hogy nálunk még mindig az ún. poroszos típusú oktatás folyik, ami a kreativitásnak nem sok teret ad. Ami felé mennénk - szerintem nem feltétlen helyesen - az az amerikai szemlélet, maely nem halat ad, hanem megtanít halászni. elvileg, mert gyakorlatilag nem nézi, hogy télleg megtanul-é a gyerek halászni, arról nem is beszélve, hogy a snecit is cápaként éljenzik.
Azonban: ha ez akkora gond lenne, akkor a nyugaton nem kapkodnának három kézzel a magyar szakemberek iránt. egy számítógépésztől, egy orvostól, egy gazdasági szakembertől nem azt várják el, hogy szöveget elemezzen, hanem, hogy a szakmáját jól csinálja, lehetőleg jobban, mint a konkurrencia. Ez, pedig, úlláccik, sikerül. Persze, a pénz is közrejátszik, a magyarok sokkal olcsóbbak, mint a helyiek, de szar teljesítménnyel lehet valaki bármilyen olcsó, nem kell.

Gr0