Dworkyll Creative Commons License 2001.09.03 0 0 123
Halix,

akkor megpróbálok todományos lenni. Ha lefele szórsz (azonkívül hogy esetleg nem jól áll az irányzékod), akkor lehet, hogy a rugás ellen "belebólintasz" a lövésbe. Egyszer azt játszották velem, hogy egy parával lőttem, amit valaki hol megtöltött, hol nem. Az üres lövéseknél láttam, hogy bizony bólintok (pedig jól azt hittem, hogy nem). Ezt konkrétan nem javaslom légpuskánál, de érdemes rajta elgondolkodni. Valaki például nézhet lövéskor, oldalról.

A puskád saját szórását jól lehet ellenőrizni, ha homokzsákról lősz sokat, legalább 8-10-et, értelemszerűen ugyanarra a célpontra.

Érdemes még ellenőrizni, hogy az irányzék elemei nem tudnak-e elmozdulni, lövéskor. Ilyet is láttam, és jó sokáig töprengtem, mi is lehet a gond. Nem tudom a Slavián a hátsó irányzék a dugattyúházon, vagy a csőfaron van, mert ha az előbbi, akkor a cső fölzáródásának a függvénye lest a magasság, arról meg azt írod, nem 180 fok.

Érdemes még kipróbálni a dolgot, valami középkategóriájú lövedékkel, pl. Gamo Match.

---------
Fenrirnek:
a légpuskák magnumjai (pl Diana KingAir 300 m/s vagy 1000 fps fölött tudnak valamivel, 4.5 lövedékkel). Szóval, ha lehet, ne ezzel vadássz/önvédj :-)

Dwo

Előzmény: ak_ (122)