Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 11
Szevasz Raha, gratulálok a témához, nagyon fontos. Én két dolgot szeretnék felvetni / megkérdezni:

1,5 V-os lítium ceruzaelem
Mi ez? hogyan működik? Hogy van az, hogy 1,5 V a cellafeszültség?
Aki még nem látta volna: hagyományos AA ceruzaelem méretben lehet kapni kb. 1000 Ft/db áron egyszer használatos lítium elemet, aminek a csomagolása azt állítja, hatszor tartósabb az alkáli elemeknél. Ki mit tudróla?

Töltő
Én egy Compit High Speed Plus töltő-kisütő készüléket használok. A dokumentáció szerint cellánként vezérli a folyamatokat, akár vegyesen is bele lehet tenni különböző típusú cellákat. A doglött cellákat (igaz, csak egyenként) megméri, felismeri. Töltés előtt kisüt (hacsak nem kérem, hogy ne tegye), töltés közben állítólag korrekt impulzusüzemmel gyorstölt (kéretik nem összekeverni a gyorstöltés üzemmódot azzal, mikor egyenáramot kisebb ellenállással engednek a cellába, tönkretéve ezzel az akkut, ahogy néhány olcsó töltő teszi), majd a végén ugyancsak impulzus üzemű csepptöltésre áll át.

Az Olympus 1600 mAh cellákra azt írták: semmi mással ne töltsem, csak a gyári Olympus töltővel. Így is tettem, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy helyesebben tettem mintha a Compit-tal töltöttem volna.

Előzmény: Raha (-)