Mijo Creative Commons License 2001.08.30 0 0 51

Kedves Dancsa Bálint !

Mint Baja város alpolgármesterének, van-e hozzáfűzni valód az alábbi, Széll Péter polgármesterünkhöz intézett közérdekű észrevételeimhez ? Többedmagammal örülnék, ha lenne !

Köszönettel: Muity Mijo
Baja

__________________________________________________________________________________________________

Hozzászólás idézet a "Kérdések a Polgármesterhez" című topikból:

Kedves Péter, talán már nem is annyira izgalmas az általam alább hiányoltak, ha rátekintünk a következő dialógusra, mely a www.baja.hu, Bajai Szalon fórum egyik témakörében zajlott le Thernesz Tibor ( Thernitibi ) nevű közismert bajai barátunk, és egy - állítólag - Kocsis András ( Vergiliusból szerényen: vergi ) nevű, ki tudja honnan a nyakunkba pottyant "új messiás" között, bavallom, hideg zuhanyként zúdulva az alulinformáltak butaságától zúgó hajtalan fejemre :(!
__________________________________________________

Thernesz Tibor - Thernitibi - kérdése ( 2001.08.30 19:45 ):

"Kedves Vergi

Hozzád képest valóban fordítva ülök a lovon, mivel vágtában az arcomat éri a szél.

Félre a viccel. Azt mesélik a városban, hogy Széll Péter polg. mester 1,5 m Ft-ért megvette Pigmailon nevû projektedet, mitöbb, havi 200000 Ft szaktanácsadóként alkalmaz.
Tehát Vergi, igaz a hír?"

Kocsis András(?) - vergi - válasza ( 2001.08.30 20:07 ):

"Kedves Tibi!
A hír igaz, nincsen benne semmi titkolnivaló! Csakhát....tudod a jereváni rádió is bemondta....
A tények: ez nem az én projektem, ez egy programjavaslat, illetve hatáselemzés, hogy ha és amennyiben egy ilyen projekt megvalósul a városban és környékén, annak milyen közgazdasági hatása van a város költségvetésére. Az anyag, illetve a projekt abból a feltételezésbõl indul ki, hogy a városban van olyan üzleti szféra, amelyik képes a részben vagy egészbeni megvalósításra. A projekt csak a lehetõségeket rakja össze szakmai összefüggések figyelembevétele mellett és azt a folyamatot mutatja be. aminek szakmaiilag szükséges bekövetkeznie ahhoz, hogy ez ne csak egy álom maradjon. De az hogy lesz-e belõle valóban projekt, az a bajai szakembereken múlik, nem az Önkormányzaton és nem rajtam. Én ebben csak segíthetek, ha szükség van rá. Egyébként az anyagot valószínû a Testület is tárgyalni fogja, na nem azon az alapon, hogy õ akarná megvalósítani, mert arra szerintem nincsennek forrásai, hanem inkább azon az alapon, hogy lehetségesnek és támogatandónak tartana egy ilyen városi civil kezdeményezést, ha igen akkor miben. Na szóval errõl ennyit.
vergi"

__________________________________________________

Kedves Péter, anélkül, hogy én most bármit is minősítenék e döbbenetes hírrel kapcsolatban, igaz-e valóban mindaz, amit ez a "vergi" igazként ismer el, és ha valóban az, lennél-e olyan kedves, és fűznél-e némi magyarázatot ahhoz, ami sejtéseim szerint igen sok bajai polgár fejében fog kétségektől nyüzsgő gondolatokat elindítani ?

Köszönettel: Muity Mijo
Baja