kaleb Creative Commons License 2001.08.30 0 0 71
1/ "Azt hiszem a jog ismer olyan fogalmat is, hogy bizonyíték hiányában ejtik a vádat és ismer olyat is, hogy bűncselekmény hiányában ejtenek vádat.

Nem kell arról beszéljek, hogy mit jelentenek ezek"

Azért csak mond el, ha tudod. Nekem fogalmam sincs, nem vagyok jogász.

Angliában pld. kétféle kategória van: guilty/not guilty, és jól megvannak.

Én ezt a minek hiányában dolgot egyszerűen nem értem. Ha jár itt jogász, aki hozzá tud szakszerűen szólni, kérem tegye meg.

2/ Korábbiakra visszatérve:

Bánó

Láttam a tv műsort annak idején, és emlékszem a vitára.

A Göncz beszédet a Parlament előtt kifütyülte a tömeg egy része. Az Objektív skinheadeket mutatott este, akik ott voltak a téren, árpádsávos zászló(ka)t lengettek, és fújjoltak.

Másnap a jobboldali sajtó azt írta, az egész hamisítás, nem is voltak skinheadek a téren. Bánó: voltak.

Ez volt a fő kérdés. Ott voltak, a felvétel akkor és ott készült, vagy nem voltak ott, és a felvétel máshol készült, csak ennek kapcsán játszották le.

Ahogy értem, a bíróság azt mondta ki, hogy nincs hamisítás, ott voltak, ahogy a film is mutatta.

Ehhez képest lényegtelen, hogy ki mit vágott. Azt hiszem a filmtörténelemben még nem volt olyan, hogy vágatlan anyagot néző elé lehetett volna tenni. Ha láttál már ilyen anyagot, akkor tudod miért.

De vágni és hamísitani az két külön kérdés. Minden híradó vágással készül, de azért nem (mind) hamis.

3/TGM és Kis: a tévedésedet megértem, egy időben én is kevertem a fizimiskájukat. A lényegről, pedig hogy Kis mit mondott, és miért, valaki itt nálam pontosabban már elmondta emlékeit.

Annyit tennék hozzá, hogy nem volt fair kiforgatni Kis mondatait. De most már spongyát rá. Azóta durvább dolgok is elhangzottak.

4/ Vásárhelyi: a krokodilbőr sztori se épp lovagias úriemberre vall. Vásárhelyi meg nem szereti, ha bőréről valakinek az jut eszébe, milyen szép táskát lehetne belőle csinálni.

Egyébként szerintem ezzel sokan vagyunk így, és ez teljesen független attól, hogy készült-e emberbőrből valaha lámpaernyő, vagy nem.

Kutya-, macska- és emberhúst nem eszünk, és hölgyek bőréből, mégha vastagnak is látszik, nem készítünk táskát. Még képzeletben sem. Ne kérdezd miért. Gondolom Te is érted, vagy érzed, ha megmagyarázni nem is lenne könnyű. Vedd úgy, hogy ez aféle szokás, amit tiszteletben illik tartani.

5/ Az idegenszívűségre még egyszer visszatérek, de ez így is elég lesz mára.

Előzmény: Egán Ede (68)