Mr Spock Creative Commons License 2001.08.28 0 0 222
Kedves jee_c,

Hatalmas napelemekkel el lehetne boldgulni ionhajtómüvel (vagy M2P2 hajtómüvel - ez plazmával felfújt mágneses "buborék", amelyet a napszél hajt)

Ion hajtomuvel semmit nem lehetne Fold koruli palyara bocsajtani. Ha mar fenn van, az mas. Na de ha mar fenn van, akkor a szukseges energia ami egy Jupiter fele vezeto utra szuksegeltetik, elhanyagolhato a foldkoruli palyara jutattashoz hasonlitva.

ehhez az kellene, hogy anyagot tudjunk olcsón orbitális pályára állítani.

Hat ez az. Es ez az, amire a tradicionalis hajtomu (energia) nem eleg. Nezd meg az erofeszitest ami a nemzetkozi urallomasba megy bele, tobb even keresztul epitik, es eppen eleg lenne talan arra, hogy egy kiserleti utat megtegyenek a Jupiter fele (sot, talan meg nem is lenne eleg nagy, hiszen eteltermesztes meg ilyesmire nem lenne hely). Nagy mennyisegu akarmi oda-vissza szallitasarol meg szo sem lehetne. Tehat az egeszben a nehez az elso 250 kilometer, a fold felszinetol orbitalis palyaig. Es az bizony energia kerdese.

Es akkor meg meg sem emlitettem olyanokat, hogy ott is fel kell majd allitani valamifele kilovo akarmit, ott is meg kell oldani a felulet-orbitalis palya kerdeset, megintcsak foleg energiarol van szo (es persze az anyag, dehat ugy nez ki, hogy nem abban van a hiany. A meret es az annak foldkoruli (es mondjuk Titan koruli) palyara juttatasa a legnehezebb kerdes.

Gabor

Előzmény: jee_c (217)