Törölt nick Creative Commons License 2001.08.28 0 0 73
Na idekopi egy level, amit ma irtam ebben a temaban....
***********************
Na voltunk a csaladtervezoben.Sokminden nem tortent. beszelgettunk 40 percet egy fickoval, aki a zarojlentes ill. a boncjegyzokonyv hianyaban csak altalanossagokat tudott mondani.
Az kiderult, hogy epeut/vezetek hianyos fejlodesi rendellenesseg 3 tipusban letezik:
- lokalis, csak az epecuccra kiterjedo
- valami szindroma, ami az epe es a sziv rendellenessege
- egy masik szindroma, az epe es a tudo rendellenessege

Mind haromnak mas az ismetlodesi kockazata, a szivesnek pl. 25%. Viszont a 2 utolsot kizarhatjunk szerintunk, mert ki kellett volna derulnie a korhazi tartozkodasunk alatt, ha ilyesmi van.

Kerdeztuk, Ok, es ha megtudjuk, hogy X% az ismetlodesi kockazat, akkor mit lehet tenni? Mondta a doki, hogy ma mar vannak olyan vizsgalatok, amelyek magzati korban kimutatnak bizonyos fejlodesi rendellenessegeket. Na ez nem olyan - tette hozza kedvesen. Szoval, kb. annyit tudunk tenni, hogy a %-os arany ismereteben remenykedunk.

Persze tok jo csaladfat rajzoltak, de ezt mi is tudtunk volna itthon. Szoval kalap kaka volt az egesz. Meg csak vervetel se, sot, az ismeretek fenyeben az se, hogy ize, bigyo, esetleg egy pszichologus. Most azt is kereshetek maganuton....

Szoval megkerik hivatalbol a SOTE-rol a papirokat, es utanna meg egyszer megyunk beszelgetni. Ja es hogy varjunk meg egy evet a kovetkezovel. Hogyisne! Mert a WHO ajanlasa szerint szules es veteles utan 1 ev, csaszar utan 2 ev az ajanlott pauza.

Hat ennyi. Szoval, aki nem genetikai tanacsadasra megy, annak lehet, hogy jo, de nekunk igy semmi. A genetika meg mindig csak vakon tapogatozik sajna a mi esetunkben. Lehet, hogy tok jol ki tudjak mutatni, hogy az elso down baba utan a masosik is az lesz, de nalunk ugye nem errol van szo. Mi csak egy aranyszamot kapunk majd es csokolom.
********************
Idezet vege

velemeny? menjunk mashova? mit csianljunk? eddig csak 3 honapot mondtak, pl a sajat dokim, itt meg egy evet. addim meg siman becsavarodom, es vege az altalatok csodalt hosiessegnek es erőnek...
No, szoval MOST el vagyok keseredve....