Duda Creative Commons License 1999.02.25 0 0 21
Szerintem sokan nem tudnak elvonatkoztatni sajat kulturalis beidegzodeseiktol, amikor mas kulturaval talalkoznak. En azert nem allitanam, hogy az arabok koszosak, budosek, bunkok. Higyjetek el, az o szemukban a feher ember sem a becsulet bajnoka. Az o kulturajuk sem rosszabb, mint a mienk, mukodik a maga szabalyai szerint. Nincs ertelme az oszehasonlitasnak.

A problema az, hogy az europai es az arab kultura elegge tavol all egymastol es nem igazan tolaralja egyik sem a masikat. Ezert szerintem helyesebb lenne, ha nem is probalna meg keveredni, mert a kissebsseg csak ellenallasba utkozik es kiszorul a tarsadalombol (pl. ciganyok - jo ok nem pont arabok, csak masmilyenek).

En legszivesebben huznek egy hatart, a ket kultura kozott, ami mogott mindket kultura a sajat modjan mukodhet, es barki csak akkor elhet a hatart masik oldalan, ha elfogadja hogy ott ugy kell elni, ahogy a tobbseg.

Szoval ez a tolarancia, meg kisebbsegi onkormanyzat, meg "csunya rab ferfiak hogy bannak a szegeby arabb nokkel"... szep dolog, csak nem mukodik.
(Vagy csak ott, ahol iszonyatos penzeket pumpalnak bele.)