Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.15 0 0 50
Tévedsz, mert majdnem mindenkiből lehet. Nehéz százalékokat mondani, Rossz az arány mindenképpen. Ami érdekes, hogy a nagyszájú, nagyon magabiztos, hitüket és meggyőződésüket melldöngetve hirdető emberekből könnyebb ilyen módon kihozni az állatot. Erre szép példa a történelem.

Másrészt az általad idézett expedíció egy igen speciális mikro környezetben (hasonlóan manipulált mikrokörnyezet az idézett kvíz is!) bizonyos célok elérésre szerveződik. Mindenki tudja, hogy egyedül képtelen lenne teljesíteni a feladatot, mindenki tisztában van az egymásra utaltsággal.

A kvíz helyzet individuális: "csak egy maradhat helyzet", ami egyébként a kultúránkban gyakoribb, mint az említett "közös cél" helyzet. A játék ezt és az ehhez társult agresszív körülményeket modellezi.

Szimpatikus, ahogy gondolkodsz és igazad van abban is, hogy magasabb színvonalon is ki lehet fejezni ugyanezeket a gondolatokat. Kérlek vedd figyelembe, hogy ezek a vállalkozások (TV2) nem küldetéstudattal működnek, hanem profitot kell termelniük. Akár azon az áron is, hogy vannak, akiket megaláznak.

Ez egy mosószer, vagy sörgyártó vállalatnál ugyanígy megy, ne legyenek illúzióid. Csak azt nem látjuk, így nem érdekes. Bár az a többség...

Előzmény: McAtti (46)