zsuri Creative Commons License 2001.08.15 0 0 85
cszoli: ez a CASCO-dolog engem nem érint olyan kellemetlenül, a mostani autómnak is nagyon magas a CASCO-ja (3 ajtós, Sport...), lassan hozzászokom.

Az Utolsó Európai: én is ilyen híreket hallottam, hogy a két motor között nem igazán érzékelhetö nagy különbség, míg az 1.6-os jóval kevesebbet fogyaszt.

T.Z.: lehet, hogy nagy szerencsém volt az autóval, 1 évesen vettem kifogástalan állapotban, most is abban van és az égvilágon semmi gond nem volt eddig vele. A 307-esnek tényleg szebb a belseje, de én azért összességében annyira nem érzem jobbnak a 307-est, hogy azt mondanám, egyértelmüen lemossa az Astra-t. Kicsit modernebb a formája, kicsit több extrát kapsz a pénzért, ezt el kell ismerni, de azért az Astra is nagyon jó autó.
Ami engem egy picit zavar, hogy miért olyan magas a 307-es. Én szeretem a sportos autókat, és - az én ízlésem szerint - a 307-es egy picit magas és a C-oszlop nem elég coupe-lejtésü (a 3 ajtós Astra-nak szerintem nagyon profi a C-oszlopa). De igazából ezek nem olyan nagy kifogások, azért nagyon tetszik a 307-es. Mivel általában 2 felnött + 1 kisgyerek utazik az autóban, nekem nem annyira fontos az óriási utastér, tehát ez én számomra az átlagos belsö tér (Astra, Golf, Leon) is megfelel. A csomagtartó az már más kérdés, a kisgyerek miatt minél nagyobb annál jobb.

szistipisti: ha én 307-est vennék azt hiszem nagyon hasonlót vennék, mint amit te fogsz. A színében még nem vagyok teljesen biztos (ezüst, narancsmetál vagy fekete), de 1.6 Presence lenne 205/55x16-os kerekekkel, praktikum csomaggal és könyöklövel. Nekem az automata klíma nem fontos, elég a normál, viszont én mindenképpen szeretnék tetöablakot. Az elözö autómban volt, és most - bár légkondi van - hiányolom idönként. A tetöablak szerintem nem a légkondi alternatívája, hanem egy másik, kellemes dolog.