Mirabolan Creative Commons License 2001.08.13 0 0 189

Szia Fuly!

Vannak olyan szentek a RKE-ban, akik sok éven át betegen feküdtek és semmiféle táplálékot nem vettek magukhoz, az Eucharisztia kivételével.
A XX.században az egyik legismertebb ilyen szent Konnersreuthi Neumann Teréz volt (+1962), a másik Luisa Picaretta, akinek folyamatban van a szentté avatása.
Az olasz származású misztikus több mint hatvan évig bénán ferküdt és ötven éven át az Oltáriszentségen kívül semmi más ételt nem vett magához. Közben nagy művet írt az isteni akaratról és Krisztus eljövendö földi országáról. Róma indexre tette írásait, majd rehabilitálták. Azt a papot, aki írásait kiadta, II.János Pál késôbb boldoggá avatta.
Gobbi atya beszélt róla 1996. június 24-én, a San Marinoban tartott Nemzetközi Papi Lelkigyakorlaton.

“Amikor egyszer Mexikóban voltam, megmutatták nekem könyvében azokat a részeket, amelyekben sok az azonosság a mi könyvünkkel. Most idézek egy részt, ami nem tôlem, hanem Luisa Picarettától való: A teremtés után kétezer évvel következett be a vízözön az emberiség megtisztítására, majd kétezer évvel késôbb a vérözön: a megváltás. És újabb kétezer év után következik a tűzözön - a lelki tűz özöne, gondolom én -, és végül eljön erre a világra az isteni akarat országa, mert minden teremtmény tökéletesen meg fogja tenni az isteni akaratot.
Ezért úgy vélem, hogy Krisztus dicsôséges eljövetele elhozhatja az isteni akaratnak ezt az országát. ... Meg fognak tisztulni a szívek és a lelkek. De ez nem lehetséges, csak a Szentléleknek egészen különleges kiáradása által: és az a második pünkösd.
Errôl beszélt ma a mi püspökünk (San Marino püspöke a katolikus egyetemek szövetségének elnöke az egész világon) -, ô mondta: Szűz Mária a második ádvent elsô elôfutára. ...
Tüzet, tűznyelveket, lelki nyelveket kap az egész világ, errôl beszélt XXIII.János, VI. Pál és II.János Pál pápánk is profétikus módon ...”

Béke - Mir

Előzmény: Fuly (162)