2FAST4U Creative Commons License 2001.08.12 0 0 3691
Jonapot emberek!
Rég nem irtam, nagyot vakácioztam:)) Láttom itt mindenkinek még Saab folyik a vérében, örörmmel mondhatom az enyémben is.

Voltam az egész europában autokázni, s elmondhatom hogy a Saab népség egy elég egyedi faj, mivel az egyik kezemen meg tudtam számolni amenyi Saabot összesen láttam. Az utam Svédo.-bol kezdödött utánna Dánia-német-osztrák-svájc-olasz-horvát-magyaro. majd székelyföld! szoval lett egy pár ezer km az autoban de mé 10* ennyit kellene menjen. Magyarországon és romániaban furcsa tapasztalataim voltak, gondolom liirom hátha tanul valaki belöle. Elöször is a közlekedési morál elég alacsony, (ez minden évben megdöbbent) mindenki elsö akar lenni, az elözés kötelezö, hacsak egyik falubol a másik megy akkor is, volt olyan aki megelözött (hagytam) s utánna százméterrel letér egy kis poros utra... Szoval ez nem kultura. Romániárol nem is beszélve, ahol mindenki akinek uj autoja van tökig -gázzal hajt, nem számit hogy huzott csik, kilátáas nélküli ut, fékezni nem szabad:((( S mivel a legtöbben életükben Saabot nem láttak mindenki el akart kerülni, csak azert is hogy meg mutassa hogy jobb autoja van neki. Legtöbbször hagytam is, a rossz utakon kár ölni az autot, de amikor kisimult (gödörmentes)az ut nem volt ellenfelem! A kárpátokban tudja meg az ember micsoda jo dolog ez a turbo propeller! Meg a 280Nm:))
(De még mindig arra vágyok hogy egy chiptuning kezelést kapjon a moci hogy frissen tudjon levegözni, mert érzem hogy a motor+turbo kombinácio nincs teljesen kihasználva.)
Erdélyben egyetlen egy Saabot láttam az enyémen kivül, egy régebb fajta 900-ast, de neki is jol esett amikor meglátott mert minden alkalommal nagyokat intett:)) Szoval mégis van egy globális (kontinentális) Saab összetartás Svédországon kivül.

Na minden jot még irok!