Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2001.08.10 0 0 23
Asszem, mikor a Tihanyi-félszigetet magyarnak gondoltam volna megtatartani, jobbos túlzásba estem. Jobban belegondolva, és ebben nagy segítséget adott Főtitkárhelyettes elvtárs konstruktív rendezési terve, szeretnék előállni egy határozott javaslattal, amely az ungarnfrage végső megoldása lehet.

Fel kell számolni teljesen Magyarországot, úgy, ahogy annak idején a orosz kommunisták és a német nemzetiszocialisták Lengyelországot, Molotov klasszikus megfogalmazásában: "a Versailles-i békeszerződés e szörnyszülöttjét".

Mert hát gondoljunk csak bele: mi is az, hogy magyar? Ki a magyar? Nem megmondta Szegvári Katalin is, hogy már Szent Imre is csak "félig az"? Akkor mit magyarkodunk, magyarozunk itt? És József Attila is megmondta, hogy "török, tatár, tót, román kavarog e szívben" (na bocs, ő mást is mondott, de hát ki is zártuk érte a pártból!)
És ha pl. a románok kóóómoly tudományos kutatások alapján tudják, hogy a csángók elmagyarosított románok, akkor, nézzünk mélyen a kutyabőrök mélyére, nincs-e egy-két nem magyar nevű ős közte? Na ugye? Elmagyarosodott szlávok, románok, németek vogymuk. Mert ugye, hogy is szokták mondani azok a kedves elvtársak, akik soha nem foglalkoznak mások származásával, nem ám?
Csurka tót, Torgyán román, Csoóri besenyő (ezen szoktak a legjobban kacarászni, mert olyan viccesek), Orbán cigány, Lovas zsidó. Úgyhogy a francba ezzel a korcs, keverék néppel, elég a TÉRSÉG ("nekik térség e táj" - bocs, Radnóti) magyar nacionalista destabilizálásával.

Szerintem ez az elképzelés teljesen eurokonform is, legalábbis egyes német konzervatív elképzelések szerint (akik, mintha leragadtak volna Vesenmayernél, úgy sorolják be Magyarországot a Balkánra.) Egyszer V. egy őszinte pillanatában azt mondta "nem érti, hogy a magyarok mit veszekszenek a románokkal Erdély miatt, hiszen Erdély egyiküké se, hanem a németeké." De szerintem ebben a kérdésben már pl. francia barátainkat sem zavarnák azok az régi, bosszantó német-francia történelmi viták, és hamar megszülethetne az egység.