harm2 Creative Commons License 2001.08.07 0 0 52

Sziasztok!

Bár a flóberttéma úgy tűnik lecsengett, annyit mindenfélekéépen hozzá kívánok tenni, hogy Gvassal maximálisan egyetértek abban, hogy flóbert önvédelemre elégtelen. Energiája max. 7,5 Joule -ez az előfeltétele az engedélymentes tartásnak- épp úgy mint egy légpuska esetében. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy egy légpuska elégséges védelmet ad??!? Ehhez jön, hogy a magyar piacon kapható Savanyú (nem tudom már pontosan, de nem édes) flóbertfegyverekből kilőtt lövedekek energiája 4-5 J-nál általában nem több. Ez kb. egy -immáron védetté nyilvánított- veréb lelövéséhez elégséges. Macskára ez már kevés (v.ö. macska-rabló fizikai adottságait!!)

IMHO egyik lehetőség a gázpisztoly; előnye, hogy illegális tartása is csak szabálysértés. A másik lehetőség egy jólidomított 70 kilós németjuhász kan. Van egy olyan előnye is, hogy stand-by üzemmódban van akkor is, amikor te nem vagy otthon. :-) (Ellentétben a sotgunnal, nyíllal meg ilyenekkel szemben, amelyek lakásvédelmi feladatuk elégséges szintű ellátásoz a te aktív jelenlétedet igényélik.) Egy geci tanács a kutyához: nem kell mindjárt kimenni a hálószobából, amikor a blöki az előszobában a betörővel viaskodik... :-) Mélyen aludtál. Esetleg lefekvés előtt egy kis tömény is lecsúszott, és úgy aludtál, mint a bunda. Hadd legyen ideje a blökinek rendesen elvégezni a munkáját! :-)

Ha a kutya mellett döntesz, akkor annyit kérek tőled, hogy az értelmes kutyatartókhozz csatlakozz, ne a bunkóbb -mindenkit leszarok mert kutyám van- fajtához.