NOkedli Creative Commons License 2001.08.06 0 0 63
SZDSZ jellegtelen,
nemzettelen, nemzetellenes mentalitását

Az a baj, hogy előítéletességednél fogva valószínűleg nem hallgattad meg Kuncze válaszát az ilyen támadásokra. Az SZDSZ alapvetően a nemzet érdekeit tekinti legfőbb alapelvének. A pártok abban különböznek, hogy milyen módon akarják szolgálni a nemzetet.

Nem hiszem, hogy ha hideg fejjel gondolkozol, akkor ezt nem ismered el, nem hiszed el. Minden párt t.i. ugyanezt mondja. S valóban csak a mikéntekben térnek el. A MIÉP pld. szerintem karanténban akarja tartani MO-ot, külföldiellenes, mert úgy gondolja, ez szolgál a nemzetnek. A kisgazdák csak a mezőgazdaságban látják Mo.-t stb. Hogy kinek van igaza? Azt csak a jövő dönti el. Legfeljebb a múltban meglévő hasonló elvek, módszerek eredményei, eredménytelenségei, katasztrófái adnak némi táppontot a jövőre nézve.

Hogy az egyes pártok vezető politikusai az elveiket nem gondolják komolyan, s csak a saját egyéni érdekükben a párttagok, a párt elveivel, mentalitásával szimpatizálók manipulálásával akarják elérni, ez más lapra tartozik. Megjegyzem, a párttagok, a szimpatizánsok túlnyomó többsége nem a vezetőkre "szavaz", nem őket követi, nem velük vállal közösséget, hanem az elvekkel, eszményekkel.. A katolikusok sem az inkvizícióval vállalnak közösséget.

Előzmény: bihari_panorama (61)