lore Creative Commons License 2001.08.06 0 0 3608
Hali,
megkésve bár, de belekottyantanék ebbe a 900 vs. S40 dologba. Van szerencsém egy facliftes 900-ast (azaz 93-ast) hajtani és sokszor (általában hosszabb, vidéki utakra) egy S40-est. A két autó teljesen más karakter! A formák nagyon különböznek kívül-belül, a saab egyedibb, a volvo konzervatívabb, de elegánsabb is. A volvo beltere szűkebb, de 190 cm alatt semmi gond, az ergonómia kiváló.
A 4-5 év körül van a bökkenő. A volvo egyik legsúlyosabb gyermekbetegsége volt a futómű gyengesége több ponton. Volt, hogy csak laza csavarokról volt szó, de voltak gyenge, cserére szoruló stabilizátorok is. Ezt a hibát azt hiszem 97 áprilisától köszöbölték ki, tehát ennál fiatalabbat vennék.
A volvoba sokkal gyengébb motorok is rendelhetőek mint a saab-ba, pl. az 1.6/1.8/1.9td, ezekkel elég harmatos.
Én egy 99-es S40-est nyúzok néha, több mint 95e km-el. Ezalatt izzócserén kívül semmi baja nem volt, ill. az utolsó szervíz alkalmából cseréltek alapjárati motort (pár ezer huf). A saab 17e km alatt több apró, bosszantó hibát produkált. Tudom, ez függ attól, hogy ki mennyire szerencsés, mennyire összerakott gépet fogott ki stb.

Szerintem először döntsd el melyiket favorizálod (rosszul nem dönthetsz szvsz), aztán a kiszemelt példányt vidd el állapotfelmérésre az Ivanicshoz/Polárhoz.

lore

Előzmény: mostazegyszer (3579)