Tehát azt javaslod, hogy amíg be nem üvegszál optikázzuk Magyarországot, addig ne vegyünk egyetlen külföldi beruházásban sem részt? (vagy csak ez az autópálya a kivétel?)
Puzdra,
igen, tényleg ezt írtam, kiemelve, hogy az állam külföldi autópálya-beruházását ellenzem. Máskép fogalmazva, ne külföldön fektesse be az állam az itthoni adóbevételeket. A külföldi beruházásokkal akkor nincs bajom, ha abban a magántőke vesz részt, saját kockázatára. Az állam a mi adónkból itthon építsen infrastruktúrát, könnyítse meg a vállalkozások életét, javítsa az életminőségünket, hozzon létre egy olyan egészségügyet, hogy a várható élethosszúság legalább a Kádár korit utolérje, nem beszélve az európai átlagról. Támogassa a csatornázást, hiszen az egész ország egy szennyvíztengeren úszik, amelyet egyre táplál a sok kilyukasztott falú derítő. Utak, telefonkábelek hiányoznak, ezt mindannyian tudjuk.
Az alapkérdés ebben a vitában az, hogy szabad-e nekünk, magyarországi magyaroknak előreszaladnunk a fejlődésben a szomszédsághoz képest, élvezhetjük-e lelkifurdalás nélkül a (remélhetően hamar bekövetkező) jólétet, fejlettséget, miközben az elszakított területen élő magyaroknak nehezebb sors jut, vagy pedig tanúsítsunk önnmérsékletet, és ne szaladjunk nagyon előre, mondjunk le fejlesztési lehetőségeink egy részéről, hogy felzárkóztassuk pl. Erdélyt is valamennyire.
Ebben nem fogunk egyetérteni, mert szerintem hatalmas hiba, ha nem használjuk ki maximálisan a saját lehetőségeinket, hogy az országunk vonzó, követendő példakép legyen.
nem feltételezem rólad, hogy pld. pedagógus húgod építkezésére ne ajánlanád fel anyagi segítségedet, akár a ti autótok lecserélésének elhalasztása révén is. (ráadásul Magyarországnak ez a felajánlás üzlet.
A hasonlatodnál maradva, ha a pedagógus húgom vállalkozásba akar fogni, nekem pedig már van egy Kft-m, amelynek éppen jó lehetősége van a felfutásra ha beleteszek egy bizonyos pénzösszeget, akkor, Puzdra, vess meg érte, de én a saját Kft-met fogom fejleszteni, azzal a hátsó gondolattal, hogy mindketten jobban járunk - egy sikeres, befutott céggel később a húgomat is jobban tudom majd segíteni, míg ha most lemondok a fejlesztésről azzal azt érem el, hogy mindkettőnknek lesz egy kínlódó, tőkeszegény vállalkozása.