Törölt nick Creative Commons License 2001.07.31 0 0 5490
A papír épületeken már sokat gondolkoztam. El is kezdtem egy mozdonyszínt, de nagyon csúnya lett, még magam elől is el kellett dugnom... :-) Egy szó mint száz, nem jött össze. Van ragasztó, van nyomtató, félfamentes rajzlap, festék, amit akarok, csak a megfelelő kézügyesség hiányzik. Rengeteg alkatrészem halmozódott fel, a készletekhez mindíg többet adnak, mint amit felhasznál az ember: ablakok, ajtók, kerítés, kémények, tetőelemek...... A fejembem megvan, hogy mit szeretnék, csak nem tudom megcsinálni.
Például itt van a peron. Gipszből akarom megcsinálni. Az egyik könyvben láttam, hogy a modellező kis zsalut épített, aztán kiöntötte gipsszel. Ahova a lámpákat rakta oda szívószálakat tett. Amikor megkötött, lecsiszolta a tetejét, kivette a zsalukat, lefestette szürkére fehér csíkokkal a szélén és kész. Ez mind igen egyszerű -en hangzik. De mégis, miből csináljak zsalut és hogyan rögzítsem? Rakjak a peronba valami merevítést - mint ahogy a vasbetonhoz a vas szálakat? Nem fog megrepedni miután kiszárad? Ilyenekbe már nem nagyon fogok bele....tapasztalat híjján. (Ezért kéne a magyar nyelvű könyv)

Más: kinéztem egy nagyon egyszerű kis festőpisztolyt, hozzá egy levegő-sprayt. Ezt meg akarom venni mindenképpen, néhány ezer Ft-ből meglenne. A Revell modellfestékhez milyen kommersz hígítót lehet használni, amit a háztartási boltan kaphatok? (Emanel paint van ráírva a dobozra, anyám körömlakk-lemosójával tisztítottam eddig az ecsetet.. :-)) )
A Faller Car System buszra átépítés vár. Az alváz marad, de várhatóan egy Ikarus kaszni menne rá. Régóta tervezem a dolgot...ideje lenne megcsinálni.

Előzmény: etwg (5489)