etwg Creative Commons License 2001.07.31 0 0 5485
Matiz,

a világ forgása számomra ismeretlen okobol sem áll meg, igy egy ilyen szakkönyvet ujra kiadni nem érdekes (biztos meg lehet valahol antikváriumban szerezni).
A modellvasut is rengeteget fejlödik, szinte 5 évenként kellene egy teljesen uj könyvet irni. Igaz minden ujszülöttnek minden vicc uj, ennek ellenére érdemes a dolgokat is rendszeresen ujitani.
Ráadásul Magyarországon, alig volt eredeti irodalom (eltekintve attol a néhány könyvtöl ami kb. 1966 ot megjelent). Német irodalmat nem érdemes forditani, mert a többség a német giccsröl szol (igaz, hogy megtalálod benne mindazt amit a kirakatokban is látsz), de semmit, ami arra ingerelne, hogy "ime milyen egyszerüen meg tudnám ezt én is csinálni". Sajnos ilyen irodalom alig van németül (elég nagy a könyvtáram) és rendszerint böngészem az uj kiadványokat is.
Lehet, hogy az amerikai modellirodalom sokkal többet adna a magyar olvasonak, mert ott nincs nagy Marklin, ROCO, FALLER meg a többi hatalmas cég, és így kisebb a nyomás arra, hogy ezt meg azt kell okvetlenül megvenni. Ezzel természetesen nem azt akartam mondani, hogy a nagy cégek ártanak, söt ellenkezöleg emelik a szinvonalat föleg olyan országokban, ahol nincs modellipar.
Az amerikai könyvek szinte kivétel nélkül a müvészeti szempontból közelítik a célt, és igy egy egészen más felfogás sugárzik az oldalakbol. Ezt kiegészitve modern gyönyörü mozdonyokkal, épületekkel remek lehet az eredmény. Sokan ezt már Mo-n is tudják, sajnos azonban könyv alakban még ez nem tükrözödik vissza.

Előzmény: Törölt nick (5480)