niro Creative Commons License 2001.07.30 0 0 29963
Gázló megint, igérem rövid leszek. (Egyrészt, mert már mindent elmeséltek elöttem, másrészt meg dolgoznom kell :-(
Ott voltam, megcsináltam (puding állapotomra és a melegre való tekintettel a 90-es távot), nagyon tetszett. Bunkó módon nem sok embernek mutatkoztam be (nagyon megilletődtem a sok sárga mez láttán), a narancssárga Gamma EL-es Gepidával voltam szürke fejvédőben. Elindultam a Fishtax féle élbollyal (Veszprémi városnézés rulez), de a tempó túl gyors volt nekem, ezután egy darabig egyedül tekertem, majd a Fodor tanyától a 90/130 elágazásáig egy topikossal (aki mindig elhagyta a fejvédőnek titulált basaball sapkáját ;-), a nevét sajnos nem tudom) és a barátjával mentem. Itt hosszas gondolkodás után a rövidebb távot választottam. Ezután Togával tekertem egy darabig, amig defektem nem lett. Szerintem még soha nem örültem így defektnek: a tűző napon tekerés helyett szerelhettem nyugodtan a hűs lombok alatt ;-)
Nagyon tetszett a túra, a Bakony gyönyörű, az út végig könnyen tekerhető volt (nem volt nehéz, technikás, csak a hossza miatt lehetett fárasztó). A szervezés is jó volt, de azért voltak hiányosságok: könnyen követhető részeken minden fa ki volt szallagozva, de valahol kilométereken keresztül nem volt semmi jelzés. A vizvételi helyekkel is voltak gondok, igazán kivihettek volna az ellenőrzőpontokra egy kanna vizet. (nem is értem, hogy gondolták, hogy a Fodor tanyai kútgyűrűben a viz az első tíz ember után még iható marad...)
Egy pár "leg":
Legérdekesebb poggyász (igen, ez a jó szó rá): Nemó egy kisebbfajta börönddel a csomagtartóján tette meg a távot. (szerintem még mobil fürdőszobája is volt az éjjszakázáshoz)

Legérdekesebb helyzet: hosszú emelkedő, kipurcant emberek, megváltó csokievés után a gyerek a kulacsa és egy rejtélyes módon előkerült fogkefe segítségével gondoskodik üde lehelletéről...

Legfölöslegesebb dolog: zacskós, tartós habtejszín (a reggeli kapkodásban ez előkészitett kakaós tej helyett került a hátizsákomba)

Adatok: DST: 91.3, AVS: 19.6 (nettó), MAX: 59.3 (nagyon széles, ragyás gumim van), teljes idő kb. 7 óra (sokat álldigáltam)
Jövőre is elmegyek!

niro