Carlos2001 Creative Commons License 2001.07.30 0 0 5
Hmmmm...

1. Hát ez engem NAGYON meglep. Én tényleg nem értek hozzá, de ez a "9mm es lassúság", ez új. Attól nem hatékonyabb valami, hogy nagyobb a kaliber? Én azt gondolnám (laikus fejjel), hogy egy 9mm-es lövedék (még ha flóbert is), nagyobb kárt tesz az illetőben, mint egy 4 v. 6mm-es. Mindenesetre ez a 3cm-re a bőr alá hatolás azért nem tűnik ANNYIRA rossznak, SZVSZ hatékonyabb, mint a gumilövedék... (Olvastam a gumilövedékesről szóló cikket a kaliber.hu-n, engem nem igazán győzött meg... ld. vastagabb ruházat esetén nincs hatása...)

2. Meggyőztél... (nem volt nehéz), de azért itt is van a kakas nevű bizgentyű, amit húzogatnom kell. Na jó, nem lehet minden automata.

3. Hm. Hát ebben igazad van. De ettől függetlenül sem érzem elég hatékonynak. Gondolj csak bele, hogy pl. jön hozzánk egy betörő, végigjön az emeleti folyosón (nem túl hosszú), és nekem onnan, hogy 2m-re van tőlem, odáig, hogy fejbevág a kisbaltával, van kb. 2 másodpercem, hogy rálőjek. Mit mondjak, nem egy életbiztosítás. Akkor talán célravezetőbb letérdelni, és "Kedves betörő úr, itt van a pénzem, a kocsikulcsom és a feleségem, vigye mindet békével, ja, és az Ön arcát abszolút nem is láttam" kíséretében bízni a jóindulatában.

4. A fentiek fényében (és a kaliber.hu egyik archivált cikke hatására) erőteljesen gondolkozni kezdtem egy shotgun beszerzésén...

Előzmény: gvass1 (4)