kerékpár Creative Commons License 2001.07.30 0 0 29947
Sziasztok!

Pár szó a Gázlóról:

Sajnos nem tudtam teljesíteni, mert egy helyen - valami üzemi út volt a neve nem sikerült a kapott térképet összhangba hoznom a tájjal és az egyik szervezőtől telefonon kapott információval sem tudtam sokat kezdeni. Megmásztam két emelkedőt teljesen feleslegesen, több mint egy órát keveregtem azon a helyen és elvesztettem az egyik vízzel teli kulacsomat is, ami az addigi tapasztalatok alapján nagy problémát jelentett. (Volt nálam egy 0,7 l-es és egy 1 l-es kulacs, amik a csárda előtt 10 km-rel kifogytak és az útszéli patak porszáraz volt)
Ekkor úgy döntöttem, hogy az utolsó két ellenőrző pontot kihagyom és inkább országúton visszamegyek Veszprémbe. Egészen addig a pillanatig nagyon tetszett a túra és nem akartam a szép emléket elrontani azzal, hogy félig szomjanhalva bolyongok a számomra teljesen ismeretlen környéken.

A csapat, akikkel mentem nagyon jó volt, a tempójuk túlhaladta az enyémet, de azért megpróbáltam minél tovább tartani velük a tempót. A murvás szerpentin lefelé kicsit húzós volt, kétszer is majdnem sikerült kicsúsztatnom az első kereket a kavicsokon.

A kerékpár (nem én, hanem amin ültem) jól bírta a gyűrődést és sajnos inkább kondícióbeli hiányosságok, mint a merevvilla volt a lejtőkön elért alacsonyabb sebesség oka.

Amit jövőre másként teszek: beszerzek turistatérképet, hogy többször ne tévedjek el és 8 óra alatt lenyomhassam a 130-as távot, két csomag Tesco tejkaramellát viszek magammal, mert az nagyon jót tett a lekivilágomnak, amikor csak hozzá fordultam segítségért, csak sajnos nagyon hamar elfogyott.

Köszönet illeti meg a társakat is, akik mindig megvártak, pedig az ismeretségünk igen rövid volt.

Mindenkinek jó kerekezést

Üdvözlettel:

kerékpár