gvass1 Creative Commons License 2001.07.30 0 0 4
"1. "A normal olomlovedekes, 4,6,9 mm-es flobert es a legfegyverek teljesseggel alkalmatlanok onvedelemre, legfeljebb elrettento hatasuk valamekorra. "
Miért alkalmatlanok? A flóbert (szerény tudásom alapján) tkp. ugyanazt tudja, mint a normál fegyver, csak épp kisebb a csőtorkolati energiája."

_nagysagrendekkel_ kisebb.
A kisebb kaliberu flobertek (4, 6 mm) lovedeke kisse behatol (1-3 cm) a bor ala, es kb. olyan serulest/fajdalmat okoz, mint egy tuszuras (vastag es rovid tuvel:-)). Az okozott serules alkalmatlan arra, hogy letfontossagu szervet elerjen es igy megallitsa a tamadot. (extrem esetben - szem, nyaki utoer - talalata okozhat csak jelentosebb serulest, de ezekkel onvedelemnel nem erdemes szamolni).
A 9 mm-es flobert lovedek nagy tomege miatt olyan lassan repul ki a csobol, hogy gyakorlatilag semmi hatasa.

"2. Revolver a forgópisztoly, ugye? (tudom, hülye kérdés) És mennyiben könnyebb kezelni, mint a másikat?"

Igen, a revolver az forgopisztoly. Egyreszt nem kaphato ontolto flobert (csak szanos, ismetlo). Masreszt a forgo mindig megbizhatobb, biztonsagosan tarthato tuzkeszen, es kezelese is egyszerubb (csak elhuzod a billentyut, ha loni akarsz, nem kell mindenfele karokkal, nyomgombokkal, bizgentyukkel stb. torodni).

"3. Mennyire hatékony a gumilövedék? Ha 2m-ről eltalálom vele az illetőt, mit csinál vele"

Mint a nem halalos fegyverek mindegyike, ez sem lehet 100%-os hatasu (az csak az eles, nagyakliberu lofegyver).

Ha 2 meterrol eltalalod vele a delikvenst, akkor az illeto olyasmit erez, mintha paintballal kaptak volna telibe, vagy egy 2 meteres gumibottal behuznak egyet. Tehat nagyon gyors, igen intenziv fajdalom, es kellemes veralafutas varhato (human tesztek szerint is...).

Es persze nem azert hatlovetu, hogy egyszer lojjel csak:-)) Ha valakit ezzel ferfi nemi szerven, vagy fejen losz 2-3x akkor biztosan megallitja.

De persze 3 tele-amfetaminozott,ketmeteres, bezbolutos hustornyot ez valoszinuleg nem fog megallitani. De azok ellen mar ugyis csak a .357 Magnum hasznalna...

Előzmény: Carlos2001 (3)