Mr Spock Creative Commons License 2001.07.27 0 0 134
Kedves jee_c,

Sok irányba haladni párhuzamosan segít elkerülni a zsákutcába jutásból adódó kudarcot.

Ezzel vegulis egyetertek.

Ha meglenne a fúziós energia..
Szerintem a megújuló források kutatása akkor is fontos. Gondolj arra, hogy (hacsak nincs egy borönf méretu fúziós reaktorod, ami teljesen biztonságosan hordozható,) vannak olyan helyek, ahova nem tudod egyszeruen eljuttatni a fúziós reaktorban megtermelt áramot/energiát.

Igaz, de egy olyan helyen valoszinuleg mas technologiat sem nagyon lehetne felszerelni. Maradna talan a tradicionalis olaj/benzin/stb (ami viszont akkor boven eleg lenne ilyen specialis szituaciokra).

Es ha meg lenne oldva a fuzios energia, aram olyan folenyes mennyisegben allna rendelkezesre, hogy nem lenne erdekes ha mondjuk a tavvezetek nem tokeletes, es az atlagnal nagyobb veszteseggel mukodik, vagy mittudomen....nagy lezerekkel lehetne odasugarozni.

Másrészt a fúziós reaktor nem egyszeru, olcsó szerkezet, és üzemanyaggal kell ellátni.

Nem vagyok fizikus, de tudtommal az uzemanyag tengervizbol nyerheto nehezviz. Egyszerunek persze hogy nem egyszeru, hiszen ha az lenne, mar meglenne.

Feltételezve, hogy nagy energiát termel, ebbol az következik, hogy az itt termelt áram egységára olcsó, de mi van, ha sikerül még olcsóbban másképp eloállítani?

Tudtommal, ha meg tudnak oldani a fuzios energiat, valami hihetetlen mennyisegu energia allna a rendelkezesunkre, es ha mar egyszer mukodik, majdnem "semmiert". Legalabbis ezt olvastam errol.

A problema viszont nem kicsi, es talan soha nem fog sikerulni. A reakcio tobbmillio fokos homersekleten zajlik le, es emiatt nincs olyan "edeny" amiben ez lehetseges. Mindenfele magneses es mas erotereken kiserleteznek, hogy ugy legyenek kepesek vegrehajtani a reakciot, hogy annak semmihez ne kelljen "hozzaernie", mert olyan anyagot nem ismerunk ami ne parologna el azonnal azon a homersekleten. Erdekes variaciokent elkepzelheto (ezt nem olvastam sehol, nekem jutott eszembe), hogy a vilagurben, sulytalansag allapotaban, semmi altal korulveve talan lehetseges lenne, mondjuk ugy mint egy kis "mesterseges nap".

. Az ürtechnológiákat mindenképp fejleszteni kell (kezdve a hasznos tömeg olcsó pályáraállításával, folytatva az ürállomások, Hold-bázisok létrehozásával, stb..).

Ezzel teljes mertekben egyetertek.

Gabor

Előzmény: jee_c (130)