Flora Creative Commons License 2001.07.26 0 0 46
Kedves elise, válasz kifejezetten neked.

Tavaly vettem IKEA konyhát, és én is örültem is meg szomorkodtam is emiatt, sajnos a szívás igaz, de ezzel együtt nekem nagyon tetszik a végeredmény és szeretem a konyhámat, abszolút nem bántam meg.

A szívás a következő:
- a katalógus-ár átverés. Sokkal többre fog kijönni, sajnos.
- a megrendelés. Sajnos, a legapróbb összetevőig tudnod kell, mi mindent kell megvenned hozzá, mert a megrendelést gépbe ütő személyzet nem igazán kompetens, és el is szúr mindent, amit lehet. Háromszor kellett visszavinnem különböző alkatrészeket, mert nem a jó méretet vetették meg velem, nem üvegajtóst írt fel, hanem tömör ajtóst, nem szólt, hogy egy konyhapulthoz szegélyléc stb. is kell, nem jól számolta ki, hogy mennyi díszlécet kell vennem és rövid lett stb. stb. tisztára kikészítettek. És amikor már mindent visszavittél, kicseréltél, akkor jönnek a szerelők és megkérdezik, hogy hol van a ...? És akkor megint a fejedhez kaphatsz.
- a reklamáció. Amikor már másodszor mentem vissza reklamálni, akkor tudtam meg, hogy a visszavitelnél az IKEA kifizeti az útiköltséget (benzinpénzt). Jó lett volna, ha ezt első alkalommal is tudom.

Ami nem volt szívás, sőt, pozitív:
- a konyhabútort az általam lemért méretre számítógéppel terveztettem meg az IKEÁval és kifogtam egy tök normális lányt, aki jó munkát végzett, nagyon barátságos, kellemes 3D tervrajzot csinált, és jobb ötletei voltak, mint nekem (nem olyan lett, hogy lenn egy kocka, fenn egy kocka). Ők jobban tudják, hányféle elemet lehet bepasszítani a konyhádba, ajánlom a terveztetést.
- én természetesen nem vállalkozom senmmiféle szerelésre, és egy családtag életét sem akarom ilyen kéréssel tönkretenni, úgyhogy az IKEával szereltettem össze a bútort, nem kevés pénzért, de megérte, mert a szerelők igen jók voltak, minden úgy pontra lett téve, hogy mind a 10 ujjamat megnyaltam utána (két szerelőnek 5 óra hosszat tartott). Persze ők már fejből tudnak mindent, nem kell a leírást nézegetniük, csak a 3D tervet, hogy hogy nézzen ki az eredmény.

Privát info: nekem az "antik fenyő" tetszett meg. Olyat akartam, ami 1. nem modern, 2. de nem is az a ravatalozószerűen búskomor klasszikus-rusztikus, és ilyet máshol a városban nem találtam.
Megnyugtatlak, a minőség nem gyatrább, mint az áruházban kiállított darab, azt kell jól megfogdosni.

Előzmény: elise (41)