Kedves Gombóc Artúr!
Valóban túl egyszerű lenne csak önmagunkhoz hűnek lenni. De azért valljuk be, valahol mégiscsak ez a dolgok alapja, nem?! Mert ha (még) önmagadhoz sem vagy hű, akkor hogyan lehetnél az a társadhoz. :-)
A "tejbe-vajba" példaként felhozott házasság legmélyebb bugyraiba valóban nincs betekintésem, így bizony meglehet, hogy tényleg csak látszólag olyan tökély, s valójában a felszín alatt súlyos problémák húzódtak már régóta. Tudod mit? Én sem lettem okosabb! :-)))
Endorfin! :-D
Ismertem a viccet, nagyon aranyos.
Bubuka, ki mint tudjuk férfi (s gondolom, nem csak) a talpán!
Kicsit végletes vagy, nem gondolod? Az én értelmezésem szerint Sultan nem azt írta, hogy CSAK a selejtes külsejű nők lehetnek hűségesek. Szerintem inkább arra célzott, hogy aki baromi ronda, annak kevesebb kísértéssel kell megküzdenie, mint aki jól néz ki. Ez pedig így igaz, bár kivételek természetesen mindkét irányban vannak. A Barbie-babák között is vannak "rendes" lányok, sőt, talán még a szűzességüket elszántan őrző szentek is, és a rondák is lehetnek ribancok. De azért nem árt, ha elgondolkodsz egy dolgon:
hű vagy hűtlen, szép vagy csúnya, nem minden nő szent vagy qrva. Hús-vér emberek vagyunk
"mi, nők" is, gondolatokkal, érzésekkel és vágyakkal. (Muszáj volt gyorsan beleírni a nememet, nehogy utóbb én is kikapjak tőled!) Ki-ki a maga módján és a maga szintjén éli meg ezeket az érzéseket és vágyakat, leginkább a libidója és a morális érzéke függvényében.
Vitapartneri üdvözlettel:
csinnnKA :-)