purplerain11 Creative Commons License 2001.07.24 0 0 333
Kedves DRH és Zavarok!
Igen, rendszeresen próbálok az Index Forumon írni, és rendszeresen el is megy a kedvem.
Most például azon vitatkozunk, hogy az ingyenes felsőfokú oktatás társadalmilag igazságos helyzetet teremt-e, vagy a látszólagos igazságossága (mindenki számára elérhető) valójában a társadalmi igazságtalanságot termeli újjá (amit én állítok).
Erre, azt hiszem elég sok érvet írtam le, amiket Ti érdemben nem vitattatok. Nagy ésszel odáig jutottatok, hogy azt kezdjétek el firtatni, hogy nekem van-e diplomám vagy nincs és ingyen kaptam-e.
Ez messze nem tartozik a témához, mert az érveim elviek voltak, amik talán szokatlanok, de semmilyen komoly ellenvetést nem tudtatok írni.
Csak azért ezen a topikon irogatunk, mert nekiestetek a szociknak, hogy mit képzelnek, majd tandíjat szednek, és most egészen elbizonytalanodtatok, hogy bebizonyítottam, hogy az ingyenes tandíjjal csak a társadalmi igazságtalanságot sikerül újratermelni.

De megközelíthetjük másképpen is.

HA az állam mindenkinek, aki kér, adna egy mühelyt, akkor azokban a mühelyekben munka folyna, amiből az ott dolgozók adóznának valamennyit és előbb - utóbb ezzel megtérülne a mühely, mint befektetés ára az államnak. Ugyaez van a diplomával is, ugyanilyen ingyenes befektetés mellett kardoskodtok. Közteherviseléssel történjen a befektetés és egyéni haszon legyen belőle. Ez végtelenül igazságtalan. Én sehol nem írtam, hogy nem kell tanulni, nagyonis kell, és ezt minden eszközzel támogatni kell. De az egyéni magasabb jövedelem érdekében bizony az egyénnek is vállalnia kell, legalább jelképesen a társadalmi terhekből ezért lenne igazságos a tandíj. De ettől még a tudás nagyon fontos és ez határozza meg a jövőnket.

Szóval a topicot szerintem el kellene hagynunk, miveé ez másik topic, de gondolkozzatok el az
általam felsorolt érveken, ha nemcsak handabandázni akartok, hanem megbeszélni valamit. Ezért nehéz lehet veletek a Szili Kati vagy bárkinek az online interjuban, mert csak fújjátok a magatokét és bele sem gondoltok, hogy neki is van mérlegelhető érve, amit Ti semmibevesztek.

Katika az én kérdéseim valahogy kimaradtak, de nem csodálkozom, mert Kovács pártelnök úr is kihagyott és csak az alányaló beírásokra válaszolt. Önben megvolt a hozzáállás, hogy minden kérdésre próbált kitérni, de nagyon sajnálom, hogy ismételten kihagytak.