Art-úr Creative Commons License 2001.07.20 0 0 10
Sajnos a kutyákkal (és egyáltalán a termesznél nagyobb "háziállattal" való nyaralás nemcsak nálunk, de a sajátmagukat rendkívül toleráns és vendégszerető népeknek tartó nemzeteknél sem teljesen megoldott Forrásként lásd az "emberi faj, mint az evolúció csúcsa, városiasodás, a természeti értékek alárendelt szerepe" című gondolatsort. De hogy valami bíztatót is mondjak:
van az Utazás címszó alatt is egy topic a "Nyaralás kutyával" címmel, ahol esetleg ötleteket kaphattok a kérdés megoldásához.
Saját tapasztalat: Görögországot nem praktikus tervezni, hacsak nem szeretnétek Homérosz csodálatos nyelvén, hosszan tartó, , a parti őrség kiváló munkatársa által előadott kiselőadást meghallgatni arról, hogy hova és mikor menjetek, miközben a parton, magáról megfeledkezett helybéli állampolgár könnyít magán a partról a vízbe. Információim szerint egyébként Olaszországban, Róma környékén a tengerparton van egy kis település, ahol viszont szívesen látják a kutyákat is, felismerve, hogy nem minden kutyatulajdonos rendelkezik olyan összeggel, amivel saját partszakaszt vásárolhatna. Érdekes módon az ott nyaraló kutyákkal (és gazdáikkal) semmi probléma nincs. Igyekszem megkeresni a helység pontos nevét.