Imre bacsi Creative Commons License 1999.02.23 0 0 37
Kedves Zullu!
Nézeteink között még mindig nagy szakadék tátong:
1./Meg vagyok győződve arról, hogy szükséges felügyelet (inspekció) pláne olyan fontos területen, mint a gyógyszergyártás. Fontos, hogy a termékre vonatkozó kontroll vizsgalatokat hiteles, arra megfelelő felkészültséggel rendelkező (és elismert)intézetek végezzék el, a akár a gyártási tevékenységet felügyeletére is sor kerüljön.Miért van azonban megkülönböztetés, hogy egy külöföldi cég dokumentációját (amely adott esetben akár több tucat kötetből áll) esetleg mindössze nehány kontrollvizsgálat alapján elfogadják a magyar egészségügyi hatóságok s azok forgalmazhatók, sőt támogatásban részesülnek. Az egészségügyi hatóságok miért nem inspekcióznak mondjuk a Bayernél? (Egyébként még emlékezem a Béres-csepp ügyre, amely annak idején a magyar egészségügyi hatóságoktól sok mindent kapott, de azt támogatásnak aligha lehetett nevezni.)
2./ Látom, nem ugrottál be a placebóról irtaknak, ami azt mutatja, hogy nem is vagy annyira amatőr! Elismerésem.
Azt hiszem, ha a Celeladam nem is általános csodaszer a rák minden fajtája ellen, valójában, nem a placebo hatás érvényesül. Annak ellenére, hogy nincs közvetlen kapcsolatom e szerrel, de ha 10 éve KORHÁZAKBAM GYÓGYSZERKÉNT használják, akkor az egészségügyi hatóságok viselkedése még érthetetlenebb!!! S amit a forgalomból való kivonással csinálnak a jog betűjéhez ragaszkodva, az még antihumánusabb, miközben Kovács úrra mutogatnak, hogy minősíttesse át készítményét mondjuk tápszernek. Megint csak azt kérdem, hogy hol mérnek itt egyenlően a hatóságok? Szerintem az a baj, hogy Kovacs urat kis outsidernek tekintik, a Bayerrel viszont nem mernek ujjat húzni! Hogy nézne ki, hogy az OGYI inspekciózni kivánná mondjuk az Aspirin gyártást? Volt/lesz erre precedens???
3./ Az egészségügyi hatóságoknak nem csak a gyógyaszerek, gyógyhatású készítmények és olyan dologok felett kellene őrködni, amit az ember per os (szájon át) bevesz, hanem mindazon, amit gyógytényezőként széles e hazában kínálnak!!! Hogy néz az ki, hogy miközben gondosan vigyázunk arra, hogy nehogy egy olyan készítményt vegyen be a beteg, ami esetleg kétséges, hogy hat-e egy adott rákfajta ellen, ugyanezt a beteget, amikor valamilyen szélhámos kézrátétellel gyógyulássasl hitegeti, még csak meg sem nézzük, hogy kiről van szó, fejünket a homokba dugjuk és azt mondjuk, hogy az a beteg magánügye!!! Ezen elvek szerint holnap jöhet akár egy tucat Fülöp-szigeti csodaorvos, aki két kézzel vájkálva a hasüregben távolítja el(???) majd el a rákos daganatot s mondjuk a Budapesti Piac című reklámújságban gátlástalanul hirdetheti magát. S ha tódulni fognak a hiszékenyek? Hol lesz a választóvonal?
Hol van az egyenlő mérce???
Imre bacsi, (aki lehet, hogy nagyon amatőr, de igazságérzete jól fejlett)
Előzmény: ZULLU (31)