quizas Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8683
Sziasztok!

Jó ideje nem jutottam a netre, alig győzöm olvasni a hozzászólások tömkelegét.

Trilla, szorítok Nektek!

Portáska, remélem, sikerrel jársz a héten és visszajön a tejed. Egyszer-egyszer én is úgy éreztem már, nincs tovább, eddig még a gyakoribb szoptatás segített. De az elmúlt hónapban KisBulcsú is kevesebbet hízott a hivatalos átlagnál, a sajátjánál meg jóval kevesebbet. Nem volt étvágya a szurik után, talán a meleg miatt sem, tömni ugye nem lehet (40 perc meg még több is néha a kajaideje), utána meg annyira akart enni, hogy alig győztem. Nálunk a doktornő a kétheti 30 dekát tartja elfogadhatónak, ellenőrzi is. Én arra igyekszem figyelni, mennyit és milyen színűt pisil, meg van-e kaka és milyen.
A férjem szerint az elegendő tej legfőbb biztosítéka nálam (a kellő kaja és pihenés mellett) a tápszeres üveg látványa, azaz a tudat, hogy végszükségben sem hal éhen a baba. De azért a szoptatás kényelmesebb, 40 perc ide vagy oda.

Kérdés.
Ti hogyan altatjátok el a babát?
Mivel kisBulcsú hasfájós volt és nehezen böfizett, nagyon megszokta, hogy kézben van, úgy alszik el. De ebben a hőségben csak kis szopással tudott elszenderedni.
Tudom, nem jó, ha megszokja, hogy szopás=alvás, de nem volt szívem megtagadni tőle. Meg szomjas is lehet. És ugye a gyakori mellretétel serkenti a tejtermelést, márpedig az csak serkenjen!
Ha volt valaki ilyen helyzetben, kérem, írja meg, mit tett!

quizas