Chess Creative Commons License 2001.07.16 0 0 297
Alapvető gond a klíma, a paprika nem erre a klímára "készült". NAOH SZVSZ vírus ellen szenteltvíz, a vírus mindig a levéltetű rajzással függ össze. Kemény tél után nincs vírus, enyhe után van és levéltetű hasonlóan. NAOH csávázás inkább gyengíti a csírázási erélyt mint javítja a kondíciót. A sav pl. 0,5 %-os sósav 15-20 percig majd alapos lemosás és szárítás utána (1-2 ph értéken tartás a lényeg ennyi ideig, akár tejsaval is) baktérium ellen fontosabb lenne mint a vírus elleni csávázás. De a szokás és a paragrafusok megteszik áldásos dolgukat. !
Szerköltségek kapcsán nem az a drága ami sokba kerül hanem ami nem hatásos.
Rovarkártevők sorában ott a bagolylepkék több faja, kukoriamoly készenlétben :-), kitinszintézisgátló és piretroid kombináció kellenne ellene, de eléggé drága. Viszont hatásos.
Bombázás kapcsán - mindig vitatott volt a szőnyegbombázás hatása, inkább demoralizáló mint hatásos a fő ellenség ellen. A piretroidok kontakt és 12-14 órás hatású szerek, és ami fő bajuk jobban irtják a levéltetvek ellenségeit mint a levéltetveket. Kertemben tiltott szerek mindegyikük. :-)
Előzmény: Frint (295)