atp Creative Commons License 2001.07.13 0 0 4

Nos úgy tudom az első intézkedés a spray-kel kapcsolatban az volt , hogy a 80 mg-os tölteteket betiltották és csak 40mg -ost engedtek. Most meg már csak a bevizsgáltat lehet kapni. Én ammóniáson kívűl (2-5 %) nem is látok másfélét a boltokban.
Mivel nem sok szart ér, fel lehet tuningolni házilag.
Végy egy üres gázspray dobozt. Végy a háztartási boltban háztartási szalmiákszeszt (kb 30-40 % os ammónia tartalmú...). Vedd le a spray védőtokját és a szórófejet. A kilógó csonkra pont rá lehet húzni egy injekciós tűt. Namost a tűnek vágd le a fémrészét, úgy hogy egy nagyobb (kb 1mm átmérőjű) lyuk legyen a műanyag rész közepén, de a spray csonkja ne csússzon még át rajta. A kipreparált injekcióstűt aplikáld rá a fecskendőre, de fordítva. Melegítsd fel a fecskendő végét és használj jó erős ragasztót.
Most van egy fecskendőd, a végén egy olyan toldalékkal, amely pont rámegy a spray kiálló csonkjára és azt lenyomva bármit bele tudsz fecskendezni.
Töltsd meg kb 20ml szalmiákszesszel, majd ugyan ezen a toldalékon keresztül nyomj a flakonba propán bután gázt öngyújtótöltőből, vagy autó lábpumpa végére szerelve a toldalékot jó nagy nyomású (kb 6 bár) levegővel is feltöltheted.

Nagyon hatékony és ha elkapnak vele, senki nem fogja tudni megmondani, hogy ez nem egy eredeti, bolti, bevizsgált spray. Mivel a doboza ugyan az.

Használat után ne maradj a helyszínen, mert az erős lúgtól elvesztheti a látását a támadó és lecsuknak mert megvédted magad.
Ezzel a módszerrel más spray-ket is megtölthetsz, pl dezodorokat, ami még annyira sem feltűnő. (Csak nehogy elfeledkezz róla és be akard magad illatosítani...).
Persze más hatóanyaggal is meg lehet tölteni a sprayt. Sósav, hypo, alkoholban oldott capsalicin-es sportkrém, alkoholban áztatott erőspaprika stb...