nufi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8658
Sziasztok!

Mostanában egy kicsit hanyagoltam az írást, de azért olvastalak benneteket. Akkor most nézzük szépen sorban:

Anyatej: tejserkentés céljából sajnos nekem sem vált be a homeopátiás bogyó. Egy hete elfogyott a fagyasztott anyatej is, ezért trilla kérdésén (lefejje-e mindkét mellét) felbuzdulva úgy döntöttem, hogy veszíteni valóm nincs, hát kipróbálom. Eredmény: a tápszer még bontatlan. Minden evés után fejek, reggel érdemleges mennyiséget, utána éppen csak egy kevéske van (5-10 ml), majd az utolsó előtti evésnél - amikor főzeléket kap a baba + szopik – ismét egy picit többet. Így összejön annyi, hogy az esti szopás után ezt adom neki, elkerülve így a tápszert. Néhány alkalommal már fagyasztottam is le. Lehet, hogy néhány nap múlva már nem fog működni a dolog, de már ezért az 1 hétért megérte. Azért írtam ezt le, hátha valaki másnak is tudok vele segíteni.

Főzelék: Gergő nagyon szereti, eddig kapott sima krumplit, almát+krumplit, és sárgarépát+krumplit. Mindegyik ízlett neki. Elképesztően tud kinézni minden főzelékevés után: ha nem vagyok elég gyors, akkor két kanál között a szájába nyúl, azután elkezdi dörzsölni a szemét, majd megfogja a kezemet, nehogy a következő kanállal a szájába tudjam tenni. Ennél már csak az jobb, ha rájön a tüsszöghetnék. De most már rutinos vagyok, bébihordozóban etetem, nem az ölemben van, így egyik kezem szabad, amivel a szájba nyúlásokat meg tudom akadályozni.

Játszó matrac: hasonló gondokkal küzdök, mint Si, ezért is örültem meg annak a játszó matracnak, amit írt, de aztán olvastam cár hozzászólását és egy kicsit elbizonytalanodtam. Mekkora az a matrac, és mennyibe kerül, hol lehet olyat venni? Gergőnek még nincs foga, addig is érdemes lenne venni neki? Vagy többiek ti mit tesztek a baba alá, ha a szőnyegre rakjátok?

Oltás: ma voltunk a 4 hónapos oltáson, reggel óta gyomorgörcsöm volt. Úgy sííííírt, és úgy zokon vette az egészet, alig lehetett megvigasztalni. Amikor kijöttünk a doktor nénitől, még 5-10 percig a képeket nézegettük a váróban, és sétáltam vele, hogy eltereljem a figyelmét és megnyugodjon.
Ja, a borogatáshoz egy ötlet (de az is lehet, hogy felfedeztem a spanyol viaszt): én egy régi sport zoknimnak vágtam le a gumis részét, és azt húzom fel a combjára, a vizes zsebkendőre, így nem kell kötözgetni, nem csúszik le, és nagyon jól tart.

Na most már eldugulok, mert egy kicsit hosszú lettem.

nufi