J-MAN Creative Commons License 2001.07.12 0 0 234
Élménybeszámoló:

A második szezonomat gyűröm a Jordan csapattal, és olyan változatos versenyben volt részem, amit meg kell osztanom veletek.
A helyszín Spa, a belga nagydíj. Itt köztudomású bármikor leeshet az eső (és bármikor fel is száradhat) szóval eléggé változatos… Most sem történt másként.
Én itt mindig a kemény gumi-1 boxkiállás stratégiát preferálom, de rajtam kívül ezt senki se alkalmazza. Mivel most is ez volt az alapfelállás az időmérőn közepes helyeket szereztem. A versenytáv 44 kör.
Rajt: Mindkét pilótám (A.Wurz és R.Schumacher) kiválóan kapja el a rajtot, a mezőny élére ugranak.

3-6 kör: Mivel több benzinnel és kemény gumival megyünk visszaesünk: 3.Wurz 6.R.Schumi.

6-10 kör: A német belefut egy sárga zászlóba(10 mp. bünti)-visszaesik.
1.M.Schumi (benetton) 2.Coulthardt(ferrari) 3.Wurz kicsit lemaradva, őt a Mclarenek támadják.

10-15 kör: Rajtam kívül mindenki kereket cserél és tankol, így Wurz átveszi a vezetést.

15-23 kör: Most mi megyünk kevesebb benzinnel, repesztenek a Jordan-Peugeot-ok (ja a régi szép idők IRL) így az osztrák növeli előnyét és a kis Schumi is feljön a 4. helyre.

23-24 kör: Mi is megejtjük a boxkiállásunkat, de köszönhetően a nagy előnynek Wurz közvetlenül a 2. helyre ál vissza, a sorrend most: 1. M.Schumi 2.Wurz 3.Coulthardt közvetlenül egymás mögött (R.Schumi leszakadva) de a többieknek még 1x cserélni kell (ha-ha).

24-30 kör: A 27. körben elered az eső (light rain), de a pálya még teljesen száraz. M. Schumi kicsit meglép, de Wurz tartja 2. Helyét Coulthardttal szemben.

30.kör: M.Schumi a boxban, de a pálya még száraz, ezért nem rak föl vizes gumit.

33.kör: A pálya vizes-intermediate gumi szükséges.

34.kör: M.Schumi(újra) és Coulthardt a boxban, átmeneti gumit tesznek fel.
Nics mese mostmár nekem is reagálnom kell, de dilemma elé kerülök:
9 kör van hátra, kb 2perces körök, mit csináljak?
- már ne menjek ki? (ezt rögtön elvetem)
- kimenjek átmeneti gumiért?
- kimenjek vizes gumiért? (de mi van ha eláll az eső vagy nem lesz nagyon vizes a pálya
Nem kockáztatok: Wurz a 35. körben, Ralf a 36. körben átmeneti gumiért ki!

36. kör: Wurz közvetlenül a skót mögé érkezik a boksz után, M.Schumi kb 10 mp-cel leszakadva 3., Ralf éppen kerékcseréhez készül…..mikor a pálya nagyon vizessé válik. Az utolsó utáni pillanatban üzenet a szerelőknek: R. Schuminak vizes gumit fölrakni!

36-39 kör: A helyzet most 1. Colthardt (átmeneti) 2. Wurz (átmeneti) közvetlenül mögötte 3.M. Schumi (átmeneti) folyamatosan dolgozza le hátrányát (köztudomású, hogy a legjobb esőmenő) Ralf pedig, aki egyedül megy a pályához illő gumikkal sorba előz és expressz sebességgel közelít az élen állókhoz.

39.kör: Eláll az eső! De a pálya még nagyon vizes. Vajon mikor szárad fel?

39-42 kör: 1.Colthardt 2.Wurz 3.M.Schumi, egymás mögött közvetlenül és megérkezik mögéjük Ralf is 4-es élbolyt alkotva.

43. (utolsó előtti) kör: Ralf először megelőzi bátyját, majd csapattársát, végül a skótot is, sőt; összejátszva Wurzzal (na ja: a jó csapatszellem ugyebár) mindketten otthagyják az addig élen vezető Coulthardt-dot.(Kettős győzelem?) Most a sorrend: 1. R.Schumi 2.Wurz 3.Coulthardt 4.M.Schumi

43. kör vége: a pálya felszárad-átmeneti gumi szükséges…

44.(utolsó kör): Természetesen Ralf visszaesik (4.hely), de utána már a sorrend nem változik…

Életem legváltozatosabb és legizgalmasabb versenye volt.
Ráadásul az ellenfelek mesterséges intelligenciája is 100%-osan működött.
Forza GPW!