Barthez Creative Commons License 2001.07.12 0 0 1166
Szerdán átesett az orvosi vizsgálaton Juan Sebastian Verón, akit csütörtökön mutatnak be hivatalosan a sajtó előtt, mint a Manchester United legújabb szerzeményét. Az argentin támadó a Buenos Aires-i repülőtéren elmondta, új csapatával már az első idényében meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját.

„Élveztem az olaszországi éveimet, és nem hagytam volna el Itáliát, ha nem lennék biztos benne, hogy a Uniteddal Európa csúcsára érhetek. A csapattal közös vonásom, hogy készen állunk a sikerekre Angliában és nemzetközi szinten is. A Manchester United legnagyobb előnye, hogy összetartó, bivalyerős, nem esik szét a kerete, és a nagy sztárok pontosan beleillenek a képbe. Nem nagyon tudok angolul, de Mariának, a barátnőmnek már van nyelvvizsgája, úgyhogy tudom, kitől tanulhatok" - nyilatkozta Verón. A középpályással a soraiban az MU felveheti a versenyt a Real Madriddal, állítja Carlos Bilardo egykori argentin szövetségi kapitány.

Az MU másik új szerzeményéről, a holland Ruud van Nistelrooyról igen hízelgő szavakkal beszélt Sir Alex Ferguson, a csapat menedzsere. „Nem kérdés, ő az első számú csatárunk. Nem fogok hezitálni, őt állítom be a kezdőcsapatba" - mondta a skót mester, aki ezzel a nyilatkozatával fejezte ki csalódását a többi csatár idénybeli teljesítménye miatt.