Korovioff Creative Commons License 2001.07.10 0 0 24
Kedves Elso "Polgár",
én nem mondtam, hogy paraszt vagy, az elozo hozzászólásod befejezése inkább proli habitusra vall. Azért megpróbálok válaszolni, hátha képes vagy visszafogni az ösztöneidet.
Ami a ferdítéseket illeti, szándékosan ilyesmit nem igazán szoktam csinálni, ellenben amit te írtál annak egy része olyan ferdítés, ami valószínúleg abból ered, hogy nem ismered a témát, amihez hozzászóltál.
Az argentin, török és a brazil ellenzékrol nem beszéltem, ha akarsz ezt a témát te magad kifejtheted. A lengyel zloty zuhanását viszont - miközben természetesen az argentin és a török problémák megfelelo hátteret nyújtottak ehhez - az indította el, hogy Leszek Miller, az ellenzékben lévo szociáldemokraták vezére (akik vélhetoen osztol átveszik az ország vezetését), azt nyilatkozta, hogy a gazdaság drámai állapotban van. Korábban arról is beszélt, hogy kormányon a szociáldemokraták meg fogják nyirbálni a jegybank függetlenségét. Erre jött, mint hab a tortán, hogy hétfon a kormány a tervezettnél nagyobb költségvetési deficitet helyezett kilátásba.
Egyébként az argentin, a török és a lengyel bajok együtt okozták, hogy a forint, mint emelkedo piaci deviza ellen, szintén spkuláció indult, holott nálunk aztán igazán nem lehet gazdasági bajokról beszélni.

Nem tudom, miért kavarod a magyar "nacionalistákat" a státusztörvény témájához. Az egyetlen ötletem, hogy a nacionalisták közé sorolod valamennyi magyar parlamenti pártot, kivéve az SZDSZ-t.
Egyébként szerintem jót tenne neked, ha körülnéznél Romániában. Egy olyan románt sem találnál, aki ellenzi a státusztörvényt, kivéve akit Gheorghe Funarnak, vagy hasonló néven hívnak. (EGyébként ezt az egyik nagy bukaresti napilap fo publicistájától idéztem.)