Barthez Creative Commons License 2001.07.09 0 0 1143
A Manchester Unitednek sikerült megegyeznie Juan Sebastian Veron átigazolása ügyében a Lazio-val. Az argentin középpályásért brit rekordösszeget, 24.7 millió fontot fizetnek.

Az eddigi csúcsot is a United tartotta, 19.5 millió fontot fizettek ki nemrég a holland Ruud van Nistelroy-ért. Veron jövő héten ír alá a Manchesterhez, miután átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A megállapodás értelmében a 26 éves argentin lesz a legjobban fizetett játékos a klub történetében több mint 80.000 fontos heti fizetésével.

Sir Alex Ferguson nagyon elégedett, hogy sikerült megszerezni Veront, aki szerinte a világ egyik legjobb játékosa. "Veron nagyszerű játékos, olyan támadó középpályás, aki remek fizikummal és erőnléttel rendelkezik." - mondta Ferguson. "Jelenléte jó hatással lesz a csapatra, s vele megnőnek variációs lehetőségeink. Szükségünk volt egy olyan játékosra, aki felpezsdíti a csapatot. Egy mezőnyjátékosra, aki olyan hatással van a többiekre, mint a tavaly igazolt kapus Fabien Barthez."

Veron leigazolása megerősíti, hogy anyagi lehetőségeiben a MU nem marad el a többi nagy európai riválistól. Mindenesetre az argentin válogatottal könnyebb lesz megvalósítani, hogy Sir Alex Bajnokok Ligája győzelemmel zárja utolsó szezonját.

A Lazio elnöke, Sergio Cragnotti megerősítette az átigazolás tényét. "Megegyeztünk a Manchester Uniteddel és reményeink szerint jövő héten aláírjuk a papírokat." "Úgy gondolom, nem lesz semmi probléma. A Manchesterről csak jót hallottam, és már alig várom, hogy kipróbálhassam magam Angliában. Nagy tehertől szabadultam meg, és nagyon elégedett vagyok." - fűzte hozzá Veron