iscream Creative Commons License 2001.07.09 0 0 25
Nem kell meggyőznöd, nem vagyok híve a Hungarian Notation -nak. Nem védő vagy kortesbeszéd volt amit írtam, csak kiigazítása a FORTRANra vonatkozó tévedésnek, továbbá közöltem egy indoklást CS-től. Amikor ő ezeket ajánlotta, illetve bevezette, akkor még nem voltak modern fejlesztőrendszerek. Csak az ostobák nevetik ki a gőzmozdonyt - minden igaz mérnök elismeri a teljesítményét - keletkezési körülményeinek színvonalán.

CS újításának lényege egy akkoriban szinte mazochisztikusnak tűnő javaslat volt: ne vitamin-programokat írjunk kollégák (változónév minden rutinban: a, b, c, stb.), hanem vegyük a fáradságot és adjunk tisztességes, a megértést segítő neveket. Ez ma már tűnhet trivialitásnak, de nézz csak körül a különboző Unix és Linux shell-ekben, s meglátod, hogy milyen "kultúra" uralkodott akkoriban. Csupa kétbetűs programnév, egybetűs paraméterek - s a forráskódok bizony szintén nem voltak jobbak. Nem akarom én a Karcsit dicsőíteni (nem szorul rá), de adjuk meg neki, hogy az ár ellen úszott, s sikerült neki. Az első rész egy magyarnak szinte alapállás, de hogy sikerül is (egy idegen környezetben) azért az nem tipikus.

Előzmény: micu (24)