HisztéRika Creative Commons License 2001.07.09 0 0 39
Nem tudom, mindenki tisztában van-e az Ikea lényegével. Ez ugyanis nem kifejezetten bútoráruház, sokkal inkább barkácsáruház, ezért nagyon rossz reflex jobb minőséget várni tőle, mint pl egy Obiban, Baumaxban stb-en kapható bútoroktól. Senki nem állította (csak a magyar közvéleményben alakult ki), hogy az Ikea nem elsősorban fiatal (vagy fiatalos), mobil emberkék áruháza, akik esetleg két-három évre rendezkednek be egy országban. Az Ikea csak ahhoz képest jó, hogy magunk szereljük össze. De ki állította a ellenkezőjét ?

Jómagam friss lakástulajdonos vagyok, és komolyan szembe kellett néznem a magyar lakberendezési nihillel. Léteznek ugyan elegáns, egyedi és roppant igényes bútorokat gyártó szalonok, de az Ikeás árak többszöröséért kínálják portékáikat. Az árban kifejezetten konkurens szegmens (Kika, Domus...)választékát is átbogarásztam, nehogy má' minden Ikeja legyen felkiáltással. De sajnos hiába. Az anti-Ikeásoknak megérné ellátogatniuk hasonló helyekre.

Úgyhogy Ikea-lakás lesz az én lakásom magam is, bár ez nem okoz nagy büszkeséget. Erre telik most, ha jobb idők jönnek, lesz még másképp is. A szerelésről annyit : kette a férjemmel két hétvége alatt összeraktunk egy egész konyhát. Annyira azért mégsem boszorkányság...

Nem mi vagyunk túl türelmetlenek ???

Előzmény: csillagszazalek (33)