Barthez Creative Commons License 2001.07.08 0 0 1137
A Middlesbrough védője Gary Pallister kénytelen befejezni pályafutását sorozatos sérülései miatt.

A 36 éves játékos mindössze kilenc mérkőzésen lépett pályára az előző idényben hátsérülése miatt és most a lábában is megsérült egy ín. „Megvitattam Bryan Robsonnal (a Middlesbrough korábbi főnöke), hogy játszhatnék-e még ebben a szezonban.” – mondta Pallister. „Sajnos a hátműtétem után egy ín is megsérült a lábamban ezért kénytelen voltam meghozni ezt a döntést. Szeretném megköszönni a szurkolóknak és az edzői karnak, hogy szorítottak értem.”

Pallister négy bajnoki címert nyert kilenc év alatt a Manchester Uniteddel és 22-szer szerepelt az angol válogatottban. „Bár ez egy szomorú nap számomra, mégis nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a legmagasabb szinten űzhettem a labdarúgást, és világklasszis játékosokkal szerepelhettem együtt.” – mondta. „Számos csodálatos emlékre tekinthetek vissza.”

Steve McClaren, aki júniusban Robsont váltotta a Boro menedzseri posztján is dicsérte Pallistert. „Gary fantasztikus karriert futott be és ő volt az egyik legjobb védő a Middlesbrough, a Manchester United és az angol válogatott történetében. Mindamellett Gary távozása lehetőséget nyújt számunkra néhány fiatal tehetség csapatba illesztésére. Az egész klub nevében szeretnék mindazért köszönetet mondani Gary-nek, amit a klubért tett és kívánom neki, hogy minden a legjobban sikerüljön neki, amit a jövőben tesz.”

Pallister 1984 novemberében került a Borohoz a Billingham Towntól néhány labdáért és egy készlet mezért cserébe. A hírnevét a Manchester Unitedben alapozta meg, miután 1989-ben 2.3 millió fontért a klubhoz igazolt. 1988 nyarán tért vissza a Borohoz, miután Sir Alex Ferguson megvásárolta a holland Jaap Stamot.